Pip

Pip

Pip is een mooi meisje van 3 jaar oud. Hier gekomen om speurhond te worden. Pip haar grootste hobby is namelijk speuren en ze is er ook goed is, dat is erg zuur.

Pip is namelijk ziek, zo ziek dat de dierenarts haar eigenlijk al heeft opgegeven. Haar nieren en haar lever functioneren namelijk niet naar behoren en helaas een aangeboren probleem. Echter ons team op de Pannehoeve doet er alles aan om Pip zo goed mogelijk te begeleiden en een zo hondwaardig mogelijk bestaan te geven op de Pannehoeve. Ondertussen zijn we op alle mogelijke manieren bezig te kijken of het lukt om haar zo lang mogelijk op een hondwaardige manier in leven te houden.

Ons eerste succes hebben we behaald, in plaats van dat ze is afgevallen (wat ze maar bleef doen) is ze nu aangekomen. Dit was nog op haar “oude voer”  trovet maar dan wel aangevuld met ’s morgens een bakje volle kwart met havermout en ’s middags nog een extra bakje met witte macaroni. We hadden nagezocht wat goed was voor honden met een leverprobleem en daar kwamen deze twee extra voedingsmiddelen uit. Ze is er maar liefst 3 kg op bijgekomen.

Maar uiteraard zijn we nog niet tevreden want naast dat ze ziek is, is het ook een hond die enorm druk is in haar hoofd, heel snel stress heeft en geen moment rust neemt. Ook daar hebben we al enorm veel aan geprobeerd te doen maar naast regelmatig met haar bezig te zijn is er niets wat de stress bij haar kan wegnemen.

Op de Dibevo vakbeurs kwamen we John tegen van de Carnis. We stopten bij zijn kraam omdat er een poedertje stond wat tegen leverproblemen was en tegen stress. We gingen in gesprek met John en hij gaf aan dat hij met vlees heel veel kon oplossen. We hebben hem toen een voorstel gedaan, hij zou op zijn manier Pip gaan behandelen op zijn kosten en als dat zou werken nemen wij de behandeling over. En………………. Hij nam de uitdaging aan.

Pip staat nu de komende weken op Carnis pancreas voeding, het is nog erg kort en we kunnen dus zeker nog niet zeggen dat het werkt maar 1 ding is zeker, Pip is er erg blij mee en eet weer als een dijker.
We hopen Pip een lang en hondwaardig bestaan te kunnen bieden en daar gaan we ook alles aan doen. Pip speurt heel graag en is er erg goed in. Op dit moment zoekt ze op koffie, een enkelvoudige stof en heeft ze leren verwijzen zowel zittend als liggend. Twee keer twintig minuten per dag speurt ze de sterren van de hemel, ze traint daarnaast gewoon mee in de gehoorzaamheidstraining en in de funtraining. Voor zover wij kunnen zien is het een happy dog en daar doen we het voor.

2 reacties op “Pip

    1. Pip doet het super. Die zit bij een vriendin van mij waar ze mag werken. Ze is gelukkig kerngezond gebleken en ze is echt enorm gelukkig bij mijn vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *