Over ons

Mijn naam is Jolanda  en samen met mijn gezin zijn wij  de bewoners van de boerderij de Pannehoeve.
De naam van de hondenopvang is dus afgeleid van de naam van de boerderij welke de boerderij al van oudsher draagt en aangezien wij trots zijn op onze boerderij en onze hondenopvang hebben we deze aan elkaar verbonden door middel van de naam.
De boerderij is gevestigd in Kats een klein dorpje in Zeeland.

Ik woon daar dus samen met mijn gezin en ik ben degene die al van heel jongs af aan bezig is met dieren. Vroeger toen ik nog op de basis school zat hadden we een club en zamelden we geld in voor de walvissen en zeehonden, ik had toen zelf thuis 1 hond waar ik helemaal gek mee was. Honden is altijd mijn grote passie geweest en vanaf het moment dat ik met mijn man ben getrouwd zijn er altijd honden in huis geweest.

Inmiddels is mijn hobby een beetje uit de hand gelopen en lopen er tussen de 10 en de 15 honden op de boerderij. Het zijn echter niet allemaal eigen honden want ik heb geprobeerd mijn hobby te combineren met iets goeds te doen en Ik heb dus nu een aantal eigen honden en ik help daarnaast honden die in moeilijkheden zitten of die hulp nodig hebben. Dit kunnen Nederlandse honden zijn maar ook buitenlandse honden. Voor mij is een hond een hond waar ter wereld hij ook woont. Als ik kan zal ik hem helpen.

Mijn man die niet met honden is opgegroeid helpt mij op de tijden dat hij thuis is en ook mijn kinderen die uiteraard wel met honden zijn opgegroeid helpen met de honden, vaak vrijwillig maar soms ook omdat ik gewoon hulp nodig heb. Ze hebben ondervonden en ervaren dat ze van een hond veel liefde en vriendschap krijgen en dat een hond hen trouw is dat maakt dat ze ondanks dat ze soms MOETEN helpen het wel met heel veel liefde en passie doen.

Hondenopvang de Pannehoeve is een erkende stichting en gediplomeerd, Waar het voorheen zo was dat iemand met diploma regelmatig op het bedrijf aanwezig was is het in de nieuwe wet dieren van 2014 verplicht dat degene die de dagelijkse leiding heeft nu de diploma heeft. Dat heeft er dus in geresulteerd dat ik (Jolanda) de opleiding dierenwelzijn heb afgerond en zelf gediplomeerd ben samen met op dit moment een medewerker Esmeralda Paauwe. Omdat wij af en toe ook samen weg zijn komen er nog twee mensen bij die inmiddels ingeschreven staan om de opleiding te beginnen zodat er voldoende mensen op het bedrijf aanwezig zijn die gediplomeerd zijn en u dus altijd door een vakbekwaam iemand te woord wordt gestaan.
Naast de diploma’s die we zelf moeten hebben zijn we ook ingeschreven bij de NVWA de Nederlandse voedsel en waren autoriteit en voeren die ook regelmatig controles biij ons uit. Ze zijn welkom want dierenwelzijn staat bij ons voorop en het is prima dat dit regelmatig gecontroleerd wordt.