Houdinie

 

Naam: Houdinie
Geboortedatum:
Ras: boerenfox kruising?
Hoogte: 45 cm
Afkomstig uit: Spanje
Prijs: € 295
Contact: 0647559799

Kan met andere honden: ja
Kan met andere dieren: onbekend
Kan met kinderen: Ja wel wat ouderen kinderen, hele kleintjes zijn voor hem onbekend
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: Korte tijd

Lees verder Houdinie

Flip

 

Flip is geen hond van ons maar verblijft in een gezin waar hij niet langer kan blijven

Ras: Kooiker
Schofthoogte: 30 cm
Prijs: € 295
Contact: 0647559799
Hoe in auto: Rustig, hij gaat graag mee. Hij is eerst zenuwachtig van enthousiamse omdat hij mee gaat, maar dat verdwijnt snel.
Hoe met andere honden: Hij speelt graag met andere honden en is sociaal. Flip reageert naar grote honden in eerste instantie ontwijkend/boos. Enerzijds is hij erg nieuwsgiering anderzijds ook afwachtend.
Hoe met katten en andere dieren: Rustig maar nieuwsgierig, Flip is geiten, kippen, paarden en eenden gewend.
Hoe aan de lijn: Hij loopt braaf mee, snuffelt graag en heeft wel duidelijkheid nodig om trekgedrag tegen te gaan.
Kan los lopen: Ja, dit gaat prima. Flip wil wel graag zijn neus volgen en blijft daardoor soms wat achter maar volgt wel.

Lees verder Flip

Verlatingsangst

Verlatingsangst is een groot probleem voor veel mensen. Uiteraard ook voor honden maar om deze reden worden veel honden weggedaan of teruggebracht naar het asiel. Logisch want een jankende en blaffende hond accepteren de buren wel een paar dagen maar dat moet geen weken gaan duren.

Hoe wordt verlatingsangst “geactiveerd”

Verlatingsangst start vaak op het moment dat een hond zich in een voor hem onveilige situatie bevindt. Dit kan komen doordat de hond bijvoorbeeld verplaatst is. Hij is uit zijn veilige omgeving gehaald (en dit kan ook een omgeving zijn die ongewenst is voor de hond, maar het is wel zijn veilige omgeving) en naar een nieuwe omgeving verplaatst. Het kan ook dat er iets is gebeurt in de veilige omgeving van de hond terwijl hij alleen is, waardoor zijn omgeving onveilig is geworden.

Wat is Verlatingsangst?

Bij veel honden heeft verlatingsangst niets te maken met de aanwezigheid van 1 specifiek persoon maar wil de hond gewoon iemand bij zich hebben. En vaak ook nog niet eens om de persoon zelf maar als er iemand is die zijn zijn brokjes en zijn water garandeert, en wordt hij naar buiten gelaten dat is voor de hond vaak al voldoende.

Er is maar een klein percentage honden die persé die ene persoon bij zich willen tenzij dat de degene is die altijd voor zijn eten zorgt en altijd hem uitlaat.

Verlatingsangst is dus concreet de angst dat de eerste levensbehoeften niet kunnen worden bevredigd door de afwezigheid van de mens. Je zult in 99% van de gevallen namelijk merken dat als de hond los is buiten hij je afwezigheid niet eens in de gaten heeft.

De tips en adviezen die hierin staan zullen door velen veroordeeld worden omdat de trend op dit moment is dat alles met snoepjes en liefde moet worden opgelost. Echter een behoorlijk probleem met verlatingsangst los je niet meer op met snoepjes en een beetje liefde. Als je hiermee start doe het dan met volle overgave en laat je niet gek maken.

Waarom de geijkte paden vaak niet werken.

Als je op internet gaat zoeken is het meest gehoorde advies om een benchtraining te gaan inzetten. Dit houdt in:

De hond in de bench stoppen, de kamer verlaten en na een paar minuten terugkomen en als de hond stil is belonen met een snoepje. Vervolgens weer de kamer uit een minuut langer weggaan en weer terug en belonen. Dit zo op gaan bouwen.

Dit kan best werken als je deze training echt gaat opbouwen, dit duurt echter enorm lang, en je mag dus tussendoor de hond niet in de bench doen en weggaan want dan heb je je training volledig teniet gedaan. Daarnaast is je hond niet gek. Je moet wel heel goed kunnen toneelspelen wil je je hond laten denken dat je weggaat terwijl je in huis blijft. Dit is een training die in vele gevallen gedoemd is te mislukken.

Andere adviezen: radio aan (zodat hij zich niet alleen voelt) , gordijnen dicht.

Waarom werkt dit niet?

We gaan even over op mensentaal om een en ander te verduidelijken.

Je gaat iets doen wat je spannend vindt,je bent bijvoorbeeld bang voor spinnen of voor muizen. Heeft het dan zin? 2 minuten een muis of een spin te laten zien, weghalen en je iets lekkers te geven, 3 minuten dit dier laten zien en dan weer weghalen… etc. Hoe lang duurt het voor je het niet eng meer vindt om met dit dier in 1 ruimte te zijn?

Of

Stel je gaat de jungle in en de gids loopt angstig om zich heen te kijken en iedere stap moedigt hij aan met goed zo.

Of je hebt een gids die je verteld wat je wel en niet mag en die gaat gewoon de jungle in en wijst je op de mooie dingen en zegt dat je niet bang hoeft te zijn omdat hij je beschermt.

In welke gids heb je meer vertrouwen?

Wat is dus belangrijk voor je hond: leiderschap, een baas die weet waar hij mee bezig is en waar de hond op kan vertrouwen. Leiderschap heb je niet door “normale dingen” zoals even weg gaan als “abnormaal” te beschouwen en daar compleet de focus op te gaan leggen. Leiderschap heb je door je hond veilig te laten zijn, hem dat te laten ervaren en daarna duidelijk te zijn naar je hond.

 

Het grote probleem bij verlatingsangst is dat de baas onzeker wordt door het gedrag van zijn hond. De hond geeft door zijn verlatingsangst bepaald “probleemgedrag” af. Jij als baas hebt voor je gevoel alles gedaan maar het gedrag gaat door en/of wordt versterkt. Daardoor word je als baas onzeker of in ieder geval zoekende naar hoe je dit op gaat lossen, en door jou onzekerheid ben je geen duidelijke leider en kan je hond voor zijn gevoel niet op je bouwen. Je komt in een vicieuze cirkel met je hond waarbij jullie beiden naar beneden draaien en er niets opgelost zal worden.

Een leider weet wat hij wil en zorgt dat degene waar hij de zorg over heeft veilig zijn:

 • Je hond hoeft je niet te controleren, leer hem dat rustig op zijn kleed liggen of in de mand of een bench een prima optie is
 • Als je weggaat is de bench een prima optie voor je hond.
 • Blaffen, gillen of krijsen om je hond terug te krijgen is not done
 • Een leider bepaalt zijn leven zelf en dat wordt niet bepaald door iets of iemand waar hij de zorg over heeft

 

Verlatingsangst staat namelijk niet op zich. Vaak is het in huis ook al zo dat als de baas op staat de hond al klaar staat om mee te gaan. Wil je van de verlatingsangst af dan mag hij in huis ook al niet meer opstaan als jij opstaat, of meelopen als jij wegloopt.

Blaffen, gillen of krijsen om te zorgen dat je terugkomt is not done.  Het is sowieso not done ook als er iemand aan de deur is of langs loopt bepaal jij of dat goed is of niet. Je hond hoeft zich daar totaal niet mee te bemoeien.

 

Dan is er nog een “andere” vorm van verlatingsangst. En die wordt aangewakkerd als je als baas niet goed in je vel zit. Scheiding, ontslag, ziekte, noem het allemaal maar op waardoor jij als baas “labiel” bent voor het gevoel van de hond. Uiteraard functioneer je misschien nog prima maar je hond kan prima gedachten lezen en ondanks alle moeite die jij doet om het te verbloemen kun je voor je hond geen toneelspelen. Dat hoeft ook niet, het enige wat je moet laten zien is dat hij ondanks alles gewoon op je kan bouwen.

 

Ik heb zelf vliegangst. Op de dag dat ik moet vliegen of soms de dag ervoor al ben ik onrustig. Ik doe op de opvang hetzelfde als altijd, ik reageer hetzelfde (denk ik tenminste) toch zijn de honden onrustig, veel schermutselingen onderling en de honden zijn niet bij me weg te slaan. Gelukkig weet ik waar het aan ligt, maar als je je daar niet van bewust bent en je gaat mee in het gedrag van de hond, kom je dus in die beruchte vicieuze cirkel.

 Ok, mooi verhaal en nu?

Vanaf nu gaan we duidelijk zijn naar de hond en ga je zelf de regels bepalen. Maar we gaan ook proberen om de hond even tijdelijk niet meer alleen te laten zodat je een terugval vermijd.

Laten we gaan beginnen met dat een bench niet zielig is en dat de hond vanaf nu in de bench gaat.

We gaan die training inzetten op het moment dat je gewoon thuis bent en bij voorkeur gaat hij in de bench op de uren dat je anders werkt, boodschappen doet of op visite gaat.

Even voor de duidelijkheid een bench langer dan 5 uur per dag gebruiken is DIERENMISHANDELING.

Ik promoot dus zeker de bench niet voor hele dagen en ook niet voor altijd, de bench gaan we gebruiken tijdens de training en daarna dient het gebruik afgebouwd te worden.

Benchtraining

– je zet de bench op een rustige plaats, niet in de omgeving van de zithoek. Bij voorkeur in een bijkeuken of in de hoek van de kamer en liefst met een kleed of een deken er overheen.

-Op de dagen dat je thuis bent laat je de hond in de bench gaan en doe je het deurtje dicht

– je verlaat de ruimte indien dit een bijkeuken betreft of als hij in de leefruimte staat negeer je de hond volkomen en loop je in en uit en bij voorkeur ook regelmatig even naar buiten.

– je stopt de hond in de bench voor minimaal een uur. Hij mag maximaal 5 minuten van zich laten horen en daarna moet het voor de rest van het uur stil zijn.

* indien het na 5 minuten niet stil is geef je hem een spuit met een plantenspuit op zijn neus, zonder iets te zeggen, zonder verder naar hem te kijken en loop je gewoon weg, gaat hij gewoon weer verder dan blijf je dit herhalen. Probeer niet gefrustreerd de raken, hou dit uur gewoon vrij om op deze manier te blijven corrigeren indien nodig.

Indien je de mogelijkheid hebt om de hond te negeren en hem te laten blaffen of janken zonder dat er iemand anders last van heeft, heeft dit de voorkeur boven de plantenspuit uiteraard.

De reden waarom hij blaft of jankt in de bench is om jou terug te krijgen. Jouw boodschap moet zijn: als ik om deze reden terug moet komen ben ik niet leuk, en met de plantenspuit ben je ook niet leuk

 • Na dit uur laat je je hond uit de bench, ondanks dat hij nog steeds jankt, blaft, of anders geluid maakt. Gewoon het deurtje open en hem verder negeren. Als hij blij tegen je op springt of gek doet negeer je hem volkomen, pas als hij normaal doet geef je hem rustig aandacht.
 • Laat hem even uit zodat hij in ieder geval kan poepen en plassen en dan ga je weer naar binnen.
 • Binnen ga je gewoon je eigen ding doen MAAR…….. de hond mag niet met je meelopen. Doet hij dat wel dan leg je hem op een vaste plaats neer en daar moet hij blijven. Indien nodig blijf je hem terug leggen, al was het 1000 keer. Blijf rustig en raak niet gefrustreerd. Ooit gaat het kwartje vallen.
 • Buiten het op de plaats blijven doe je gewoon met hem wat je normaal ook doet, je laat hem op dezelfde tijden uit, als je dat leuk vindt ga je een eind met hem wandelen. Gewoon het zelfde dagritme. Maar eenmaal thuis mag hij niet achter je aan lopen.
 • Na 3 uur herhaal je het ritueel van bench, corrigeren etc.
 • Na verloop van tijd ga je als de hond in de bench zit ook buiten een rondje doen, dus je gaat het huis steeds langer verlaten (desnoods ga je koffie drinken bij de buren). Als je terugkomt reageer je op dezelfde manier als hierboven beschreven.

In huis

 • Op het moment dat je binnenkomt en het maakt niet uit waar vandaan, negeer je de hond voor tenminste 10 minuten. Je gaat niet in op blij gedoe in, gejank etc. Het is nl heel normaal dat je binnenkomt. Op het moment dat hij rustig is kun je hem aanhalen en knuffelen. Op het moment dat je naar een andere ruimte gaat moet hij op zijn plaats, tenzij hij niet probeert met je mee te komen.
 • Gaan oefenen met opstaan, waarschijnlijk zal hij opstaan als jij ook op staat. Dat stukje ga je dus oefenen. Ga lekker op de bank zitten, als de hond gaat liggen sta je op. Als de hond WIL opstaan geef je hem een kort maar duidelijk NEE, staat hij toch op ga jij weer zitten zonder naar de hond te kijken. Dit ritueel herhaal je een keer of 10, blijft hij dan nog niet liggen dan leg je hem op zijn plaats en ga je je ding doen. Herhaal dit ritueel een aantal keren per dag. Gewoon rustig blijven tijdens deze oefeningen maar wel eisen dat hij op den duur gewoon blijft liggen.

Terugval

Dit zal zeker na een aantal dagen vruchten afwerpen, echter wees beducht op een terugval. De hond zal na een aantal dagen zeker opnieuw gaan proberen en misschien nog wel heftiger als daarvoor. Ga rustig op dezelfde manier door, ga niet opeens iets anders doen want daardoor sla jezelf weer aan het twijfelen en zal je wederom geen leider zijn waardoor je hond weer doorgaat met zijn gedrag.

Geloof in jezelf en geloof in je hond.

Gratis geld verdienen???

Gratis geld

Gratis geld is onmogelijk en dat klopt. Tenzij je enorm veel geld hebt om te investeren, je rijke ouders hebt of een loterij of erfenis krijgt moet je gewoon hard werken om geld te verdienen.
Er is echter wel een mogelijkheid om wat extra geld te verdienen, gewoon met de dingen die jij en je vrienden kopen.

Het lijkt wel een verkooppraatje zoals je ze veel tegenkomt op facebook, en elders op internet. Snel rijk worden, duizenden euro’s verdienen…….. Ken je die advertenties? Zo een blog wordt dit zeker niet.
Ik heb maar 1 doel om dit blog te schrijven en dat is extra geld verdienen voor onze hondenopvang, voor onze honden die de zorg keihard nodig hebben die wij van dit geld willen betalen.

Ik ben een tijd geleden in aanraking gekomen via een vriend met cashback world. Ik ben met hem meegeweest naar een aantal meetingen en ik heb vertrouwen in dit platform. De meningen zijn echter verdeeld over dit platform. In het verleden zijn er veel negatieve recensies geweest over dat het een piramide spel zou zijn, dat het nooit iets zou worden en zelfs dat het oplichterij zou zijn.

Ik heb inmiddels wel gezien en geleerd dat dat allemaal onzin is en dat het een volwaardig bedrijf is. Het verschil met een gewoon bedrijf is dat de “klanten” reclame maken in ruil voor cashback. Er wordt voor dit bedrijf dus weinig tot geen reclame gemaakt omdat mond op mond reclame de beste reclame is die er is.
Ik ben via mijn vriend lid geworden van cashback world. Ik moet zeggen dat ik in de eerste instantie ook heel erg moest denken aan het feit dat ik moest inloggen voordat ik iets bestelde. Inmiddels lijkt het een tweede natuur geworden:

Ik heb iets nodig, ik ga naar cashbackworld, ik log in en zoek in mijn favoriete winkels of in de winkels die nog niet in mijn favorieten staan. Ik vergelijk uiteraard de prijzen op google met de prijzen die ik moet betalen via cashbackworld en als ik op cashbackworld het voor de zelfde prijs of goedkoper kan kopen koop ik het uiteraard via die kant omdat ik dan namelijk nog extra korting krijg in de vorm van cashback.

Het leuke van dit lidmaatschap is dat het niets kost en ik toch geld terug krijg. Natuurlijk word ik er niet rijk van, maar ik krijg geld terug op spullen die ik toch al nodig had en dat is altijd prettig toch???

Dat voordeel kun jij ook hebben. Jij kunt namelijk ook lid worden van cashbackworld helemaal gratis. En het leuke is als je het via mijn link doet dat de hondenopvang dan ook nog eens 0.5% krijgt van jou aankopen omdat ik jou als “klant” heb aangebracht.
Zo werkt cashbackworld namelijk, mond op mond reclame en mensen die enthousiast zijn maken vanzelf andere mensen enthousiast.
Als jij ook lid bent en jij op jouw beurt maakt ook weer mensen lid dan krijg jij ook 0.5% van de aankopen van deze mensen als dank dat je deze mensen lid hebt gemaakt.

Je zal er nog steeds niet rijk van worden maar het is toch gewoon mooi meegenomen??

Schrijf je vandaag nog in en profiteer tot 5% cashback.
Schrijf je in via onderstaande link
https://cbw.to/m72549

Namens de hondjes

Dankjewel

DONEREN ZONDER DAT HET U EXTRA GELD KOST

Doneren zonder dat het u extra geld kost!

 • U wilt ons helpen maar u help al meerdere doelen en het geld groeit u ook niet op de rug
 • U zou het prettig vinden om niet alleen ons te helpen maar zelf ook korting te krijgen bij vele online shops
 • Het zou geweldig zijn als u van de aankopen van uw vrienden, familie en collega’s ook nog eens 0,5% kreeg

EN DAT ALLEMAAL HELEMAAL GRATIS????

Het klinkt te mooi om waar te zijn en toch is het zo. Indien uw interesse gewekt is lees dan zeker verder.

Lees verder DONEREN ZONDER DAT HET U EXTRA GELD KOST

Fedor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fedor is geen hond van ons maar verblijft in een gezin waar hij niet langer kan blijven

Ras: Kruising
Schofthoogte: 51 cm
Prijs: € 150
Contact: 0647559799
Hoe in auto: Rustig, hij gaat graag mee.
Hoe met andere honden: Hij speelt graag met andere honden en is sociaal, maar hij is wel een dominante reu wat ook in zijn gedrag wel eens merkbaar is.
Hoe met katten en andere dieren: Rustig maar nieuwsgierig, m.u.v. vogels, kippen, konijnen. Fedor heeft jachtinstinct.
Hoe aan de lijn: Hij loopt braaf mee, snuffelt graag en heeft wel duidelijkheid nodig om trekgedrag tegen te gaan.
Kan los lopen: Nee, niet echt, hij gaat er nog wel eens vandoor als hij ergens op wil jagen, kippen of konijnen bijvoorbeeld. Hij heeft jachtinstinct.

 

Over Fedor:

Fedor zoekt een gouden mand, of nog liever, een comfortabele bank! Fedor is een hond van 10 die nog vrij energiek kan en wil spelen, hij krijgt graag aandacht, maar ligt ook net zo makkelijk een avond naast je te snurken op de bank. De bank ligt hij sowieso het liefst op te slapen. Fedor komt oorspronkelijk uit Spanje, waar hij 10 jaar geleden door een wat ouder echtpaar uit een asiel geadopteerd is toen zij daar woonachtig waren. Helaas kon mevrouw, inmiddels enkele jaren terug in Nederland, niet meer alleen voor Fedor zorgen. Fedor heeft na zijn herplaatsing ongeveer één jaar bij een nieuw gezin mogen wonen. Zijn nieuwe gezin was voor Fedor waarschijnlijk te druk, wat leidde tot ongewenst gedrag. Fedor zal daarom ook niet in een druk gezin of een gezin met kleine kinderen geplaatst worden.

Hij wordt tijdelijk opgevangen in een huis met één jongere reu en 2 katten. De katten laat hij met rust, de honden wisselen spel en slaap af. Fedor heeft zich snel aangepast aan de nieuwe situatie, hij slaapt rustig in de woonkamer, ook gedurende de nacht en een paar uurtjes alleen thuis is ook geen probleem. Hij heeft geen bench, dus hoe hij in een bench is kunnen wij niet melden.

Onbekende mensen begroet Fedor nieuwsgierig en iets afwachtend. Bekende mensen begroet hij enthousiast, dan wil hij nog wel eens tegen ze opspringen. Fedor heeft echter wel wat moeite met drukte om hem heen. Hij heeft graag een eigen plekje waar hij zich terug kan trekken wanneer hij daar behoefte aan heeft. Verder is hij wat angstig aangelegd, maar met goede, duidelijke, begeleiding zal dit geen problemen opleveren.

Fedor is een gezonde, fitte hond, die kan helaas geen hele lange kan wandelingen maken. Hij krijgt dan last van zijn linker voorpoot. Een ronde van 30 – 45 minuten kan hij nog prima aan. Fedor heeft geen tekenen van artrose. In het verleden heeft Fedor veel last gehad van allergieën, zoals gras en pollen, maar hij krijg al een paar maanden geen medicijnen meer en het gaat uitstekend. Vacht en gebit zien er netjes uit. Zijn medisch dossier is indien gewenst op te vragen, zijn dierenarts kan eventueel ook nog verdere toelichting geven.

Fedor is een lieve, rustige, sociale hond.

 

Angst bij honden

Wat zou je aan je hond willen vragen als hij kon praten.

Een vraag die ik stelde op facebook. Veel mensen willen weten of hun hond gelukkig is…………
Ik ga er vanuit dat als je een hond met je hele hart, en zaligheid opvoed, hem geeft wat hij nodig heeft dat je hond dan heel gelukkig is.
Een andere veelgehoorde reactie was dat mensen willen weten wat er met hun hond gebeurt is voordat hij bij ze kwam wonen.

Ik heb niet de gave om met honden te praten, wel heb ik heel veel honden geobserveerd, ermee gewerkt en ook veel mensen geholpen die honden hadden met bepaalde angsten.
Ik wil dan ook graag een aantal algemene tips meegeven die misschien bij sommige honden zouden kunnen werken.

 1. Een hond leeft in het hier en het nu. Hij heeft geen herinneringen zoals wij dat hebben. Het enige wat hij heeft is associatie met dingen, gebeurtenissen of mensen en die associatie levert angst op.
 2. Het is niet belangrijk te weten wat er gebeurt is omdat je dat niet meer ongedaan kan maken, het is wel belangrijk dat je weet waarop je hond reageert met angst.
 3. Heel belangrijk is de vertrouwensband die de hond met je heeft, alleen dan kun je hem helpen. En de vertrouwensband moet dusdanig zijn dat hij bescherming bij je zoekt als hij bang is.
 4. Daarnaast is het heel belangrijk dat je NIET meegaat in zijn angst. Dat je je dus niet aanpast aan je hond als hij bang is maar dat je hem ondersteunt om te gaan ontdekken waar hij nu eigenlijk zo bang voor is.

Dat zijn eigenlijk de belangrijkste algemene tips die ik kan meegeven.
Ik wil dit even ondersteunen met een voorbeeld.

Stel je hebt vliegangst (ik neem mezelf even als voorbeeld) en ja stapt het vliegtuig in met iemand die je wel kent maar waar je weinig vertrouwen in hebt, sterker nog, iemand die je zielig vindt als jij bang bent en die met je meepraat of onheilspellend tegen je gaat praten. Daar ben je niet mee geholpen, je vliegangst zal er niet minder door worden en je angst blijft.
Nu zit je de eerstvolgende keer naast een oud stewardess en je verteld dat je bang bent om te vliegen. Zij is uiteraard niet bang om te vliegen, ze verteld je wat een luchtzak is en als er turbulentie is en je zit stijf in je stoel verteld ze je precies wat turbulentie is en dat er niets kan gebeuren, hoe de piloot reageert etc. Doordat zij je er op die manier doorheen loodst zal je angst minder worden omdat je het gevoel hebt dat je op haar kan vertrouwen.

Dat gevoel is voor je hond belangrijk, dat jij de leiding hebt en dat je weet wat er gebeurt en dat je hem daarbij ondersteunt.

Het vervelende van het hele verhaal is dat de tips en adviezen vaak heel tegenstrijdig zijn en dat een veel gehoorde tip is om de hond te laten en niets te forceren, maar soms kun je niet anders dan door een barriére heenbreken om verder te komen met je hond. Heel belangrijk als je een stukje gaat forceren is dat dat echt maar in kleine stukjes mag en dat de hond daarna naar een veilige plaats terug mag om zijn ervaringen te verwerken. Daarnaast is het belangrijk dat je goed op je hond let als je door een barriére heen probeert te breken en dat je hem echt stap voor stap moet begeleiden om te voorkomen dat hij totaal in paniek schiet. In paniek leert een hond niets, echter als je hem als hij in paniek schiet uit de situatie haalt is dat voor je hond dé manier om uit enge situaties te komen. Zorg dus dat hij eerst weer kalm is voordat je hem uit de situatie haalt en kalmeren doe je door hem aanmoedigend toe te spreken en niet door hem te gaan troosten.

Het enige wat je NOOIT mag doen is je hond negeren als hij bang is of angstig, daar leert hij namelijk niets van en als hij het idee heeft dat hij op zichzelf aangewezen is zal hij bang blijven in die situaties.

Dit is een methode die voor discussie vatbaar is, en dat is prima. Zoveel mensen, zoveel meningen. Maar het is wel een methode die bij ons al vaak zijn vruchten heeft afgeworpen als het gaat om extreem bange honden.

Moriarty

 

Naam: Moriarty
Geboortedatum: 20-2-2015
Geslacht: reu
Gecastreerd: nee
Ras: Herder x mastin espagnole (spaanse berghond)
Herkomst: Spanje
Schofthoogte: 55 cm
Gewend aan een bench: nee
Contact: 0647559799
Prijs: NOTK
Bijzonderheden: Moriarty heeft een aantal epilepsie aanvallen gehad, bij ons in het anderhalve jaar dat hij bij ons zit maar eentje maar het kan zijn dat hij in een nieuwe situatie van de stress tijdelijk wat vaker een aanval heeft, hij heeft geen medicatie omdat zijn aanvallen zo sporadisch voorkomen.

Kan met kinderen: ja (oudere kinderen)
Kan met andere honden:ja
Kan met katten: onbekend
Kan met andere dieren: onbekend
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: ja korte tijd
Lees verder Moriarty

Begeleide wandelingen

Een wandeling met je hond zou een ontspannende bezigheid moeten zijn. Gewoon lekker de riem pakken en erop uit met je hond. Echter voor heel veel mensen is dit iets waar ze dagelijks een aantal keren tegenop zien, iets waar ze proberen zo weinig mogelijk mensen tegen te komen en zo weinig mogelijk andere honden. Dan is wandelen niet meer ontspannend maar wordt het inspannend.

Speciaal voor die mensen bieden wij de begeleide wandelingen aan.
Ik ga 1 op 1 met je mee de hond uitlaten. Ik ga je daarbij een klein stukje observeren en kijken wat er mis gaat tijdens de wandeling, uiteraard ga ik dan advies geven hoe dit beter kan en hoe de wandeling meer ontspannen kan verlopen zodat jullie beiden weer plezier beleven aan de wandeling.

Dit kan uiteraard in de eigen woonplaats maar je kunt hiervoor ook naar mij toe komen dat we een plaats zoeken waar we andere honden en mensen tegen komen.

Prijs

Wandeling van 1,5 uur inclusief observeren, de adviezen en het oefenen hiermee
€ 35,00 (excl onkosten vergoeding voor het rijden)

Onkosten vergoeding voor het rijden;
Noord Beveland gratis
Zuid Beveland, Walcheren en Schouwen Duiveland  € 15.00

Tm Rotterdam en Breda in die ring € 60

Ik begeleid alleen mensen die hun hond aan de lijn hebben, honden die niet los kunnen om welke reden dan ook zullen ook na een begeleide wandeling niet los kunnen lopen omdat je dat niet in een middag leert!!!!!!!!!!!

Zomerrooster workshops in Wemeldinge

In Wemeldinge hebben ze van mei tm september de zomerweek. De dierenwinkel in Wemeldingen kwam met het geweldige idee of wij misschien wat workshops wilden verzorgen bij hen. En dat willen we natuurlijk heel graag doen.
Op deze workshops is iedereen welkom dus ook mensen van buiten Wemeldinge zijn gewoon welkom op deze workshops. Hieronder vindt u de data van deze workshops.

 

21 juni                  16-17.30 uur                     €10                       Workshop speuren
Leer je hond zijn neus te gebruiken

5 juli                     16-18 uur                           € 3.50                  Puzzelen op hondengedrag
per 15 min.         Gedragsspreekuur voor                                                                                                                                           probleemgedrag bij  honden

19 juli                   16-17 uur                           € 7.50                  Kindermiddag met eigen hond
“veilige” spelletjes voor kind en hond
6 tm 12 jaar

16 augustus        18-20 uur                           € 10                      workshop doggydance
dansen met je hond

30 augustus        16-17 uur                           € 10                      Workshop hersenwerk
Je hond leren puzzeltjes op te lossen
om zijn voer te bemachtigen

Opgeven voor deze workshops kan via info@hondenopvang-pannehoeve.nl

Online gedragstherapie

Online gedragstherapie.

Online gedragstherapie zal door veel van mijn collega’s niet in dank worden afgenomen. Echter ben ik er van overtuigd dat bepaalde problemen online opgelost kunnen worden met de juiste tips en adviezen. Daar heb je geen dure gedragstherapeut aan huis voor nodig.
Even voor de duidelijkheid: het gaat dus niet om grote gedragsproblemen zoals uitvallen aan de lijn etc want daar is echt wel iemand voor nodig die mee kijkt waar het fout gaat en hoe je bepaalde dingen kunt veranderen. Het gaat met name om kleinere problemen (die overigens heel groot kunnen worden door de ergernis) die met wat handvaten prima hanteerbaar gemaakt kunnen worden.

 

Verlatingsangst

Een van de grootste problemen voor veel mensen en eigenlijk met een aantal simpele handvaten op te lossen. Echter hoe langer het probleem al bestaat, hoe langer het ook duurt voor het opgelost is.
Ik ben geen tovenaar, en het is jullie gezin die het probleem op moet lossen. Ik kan jullie uitsluitend handvaten geven en ondersteuning om het probleem op te lossen.

 

De therapie bestaat uit:

 • 1 mail in reactie op jullie eigen mail waarin jullie aangeven wat de hond doet of waar het probleem van de verlatingsangst zich uit
 • 1 voortgangsmail in reactie op jullie mail na 2 of 3 weken
 • 5 keer app contact om bij te sturen op het moment dat de hond anders reageert als dat ik of jullie verwachten op de therapie, of om de voortgang te volgen

Bij het opvolgen van de adviezen is er 80% kans op een volledige oplossing van het probleem.

Er zal in deze therapie niet worden getraint met mechanische middelen of pijnprikkels

Prijs van de therapie is € 30 en dat is uitsluitend voor de tijd die ik erin investeer, de inkomsten van de therapie komen ten goede aan de honden van de Pannehoeve.

Voor meer informatie of inschrijven stuur een mailtje naar info@hondenopvang-pannehoeve.nl. Indien u binnen 24 uur niets gehoord heeft gaarne een appje naar 0647559799

algemene voorwaarden online cursus en gedragstherapie

Algemene voorwaarden:

 • Op het moment van het insturen van het inschrijfformulier voor online gedragstherapie of online training gaat u accoord met deze algemene voorwaarden.
 • Op het moment van inschrijven bent u verplicht het geld te betalen van het deel van de gedragstherapie of cursus waar u voor bent ingeschreven
 • Hondenopvang de Pannehoeve is verplicht de online cursus volledig te sturen na betaling of het aantal sessies van de gedragstherapie volledig te geven.
 • Hondenopvang de Pannehoeve is alleen dan gerechtigd de sessies van de gedragstherapie te stoppen op het moment dat de opdrachtgever hiertoe schriftelijk opdracht toe geeft.
 • Annulering of stoppen van de online training of online gedragstherapie leidt niet tot teruggave van het geld of een deel van het betaalde geld.
 • Het tussentijds stoppen van het aantal sessies voor gedragstherapie dient door de opdrachtgever schriftelijk te worden aangegeven.
 • Voor een goed resultaat dient de opdrachtgever de aanwijzingen van hondenopvang de Pannehoeve strikt op te volgen. Indien om welke reden dan ook de opdrachtgever de aanwijzingen niet opvolgt kan gekeken worden naar alternatieven in samenwerking met hondenopvang de Pannehoeve maar is de kans op succes aanmerkelijk kleiner.
 • Hondenopvang de Pannehoeve kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het eindresultaat indien dit niet bevredigend is.
 • De opdrachtgever is te allen tijde aansprakelijk voor hetgeen hij bij of met de hond doet en de hondenopvang de Pannehoeve kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijke schade, emotionele schade of schade aan spullen ontstaan door het volgen van de therapie of de cursus.
 • Factuur krijgt u na invulling van het inschrijfformulier, de cursus zal zo snel mogelijk aanvangen en gedragstherapie zal per direct starten.
 • Betaling van de factuur dient te geschieden binnen 14 dagen, bij het niet nakomen van de betalingsverplichting kan hondenopvang de Pannehoeve overgaan tot gerechtelijke of buitengerechtelijke invordering. De kosten komen daarvan voor rekening van de opdrachtgever.
 • Op al het andere is het Nederlandse recht van toepassing

Problemen met (buitenlandse) asiel honden

Als ik op de site van de asiels kijk zie ik honden die om reden van bijvoorbeeld verlatingsangst al verschillende keren terug zijn gekomen in het asiel.
Inmiddels zit ik ook lang genoeg in de hondenwereld dat mensen met hun problemen met honden naar me toe komen.
Ook heb ik inmiddels trainingen en cursussen genoeg gedaan om te zien dat de weegschaal helemaal doorgeslagen is naar de verkeerde kant en dat een hond uitsluitend nog maar positief getraint kan worden en als je niet positief traint ben je een dierenmishandelaar.

VERSCHIL TUSSEN TRAINEN EN OPVOEDEN

Om even  het laaste puntje aan te stippen. Wij maken duidelijk verschil tussen opvoeden en training. Training is wat mij betreft iets wat uitsluitend leuk moet zijn. Training moet de band tussen baas en hond verstevigen en bij training moet je samen lol hebben. Dus dat er uitsluitend positief getraint wordt daar ben ik helemaal voor.

Ook een pup die je van de grond af aan, aan het opbouwen bent voed je ZOVEEL MOGELIJK op een positieve manier op en train je uitsluitend op een positieve manier.

Maar wat mij betreft zit er wel een duidelijk verschil in opvoeding en training:
Bij training leer je de hond kunstjes en bij opvoeding breng je de hond waarden en normen bij zoals die in onze maatschappij nodig zijn, en net als bij kinderen kun je een hond niet alleen opvoeden met snoepjes.

Bijten in kleding en ledematen is bijvoorbeeld NOT DONE voor een hond. Echter als hij alleen maar wordt weggeduwd zal hij het op den duur zien als een leuk spelletje en zal hij dat blijven doen en steeds fanatieker omdat jij hem steeds fanatieker wegduwt.
Trekken aan de lijn, we corrigeren wel maar we lopen wel de richting op die de hond wil en het liefst zo snel en zo hard mogelijk zodat hij los kan van de lijn en je van het trekken af bent.
Blaffen en gillen in de bench, we laten hem er maar uit want hij vindt het niet leuk in de bench en omdat hij blaft en gilt kan hij dus niet in een bench.
Alleen thuis zijn, hij kan niet alleen thuis zijn want hij sloopt de hele boel of hij jankt en blaft alles bij elkaar.
En hij is zo blij als we thuis komen, hij springt en danst rond ons heen en wij vinden het geweldig een hond die zo blij is met onze thuiskomst.
De hond is enorm aan me gehecht, hij loopt me overal achteraan en hij ligt op mijn voeten als ik even ga zitten.

Iedereen interpreteert deze gedragingen als ware het mensen, en daar gaat het vaak fout.

We gaan het in de bench gaan trainen want ja het slopen van je meubilair is ook geen pretje. We gaan de hond in de bench doen en 1 minuut de kamer uit, als hij stil is krijgt hij een snoepje, twee minuten, drie minuten. Nu moeten we echt een keertje boodschappen doen. Maar we hebben geoefend met de bench en toen ging het goed…………………. We komen terug van boodschappen doen en: BOZE BUREN AAN DE DEUR, DE HOND HEEFT DE HELE TIJD ZITTEN BLAFFEN EN JANKEN.
We gaan er vanuit dat honden voor de gek gehouden kunnen worden. Helaas verraad je lichaamstaal precies wat je gaat doet, tijdens de benchtraining kan je hond prima stil zijn voor een snoepje. Helaas weet hij heel snel wanneer je aan het trainen bent en wanneer je echt weggaat.

Laten we vanaf nu eens leiding gaan geven aan de hond, dat heeft hij namelijk nodig. Wij als mensen (die het beste met hun honden voorhebben) weten wat goed voor de hond is, hij weet dat namelijk zelf niet en volgt alleen zijn instinct. De overige dingen moet hij door ervaring leren.

Honden onderling spelen met hun bek en bijten elkaar, maar een hond is prima te leren dat bijten NOT DONE is en dat hij mag spelen samen met jou met speeltjes
Een hond kan prima aan de lijn lopen zonder te trekken, als jij maar duidelijk tegen hem bent en hem verteld wanneer hij het wel goed doet.
Een hond kan prima even in een bench (en nee inderdaad geen uren maar tot twee uurtjes moet lukken als hij goed is uitgelaten en voldoende zijn energie kwijt is) en dat kan ook zonder te gillen en te blaffen maar dat moeten we hem wel duidelijk maken.
Als een hond sloopt in huis als je van huis bent betekend dat hij in paniek is en niet omdat jij weg bent maar omdat zo zijn brokken en zijn knuffels niet gegarandeerd zijn.
Hij is niet blij dat jullie thuis komen als je bent weggeweest of uit bed komt, maar nu weet hij zeker dat hij weer eten krijgt, want zonder jullie is er ook geen eten en geen drinken en geen knuffels.
Hij loopt je niet achterna omdat hij zo gehecht aan je is, maar je kunt overal ineens verdwijnen, een deur door en niet meer terugkomen, dat is zijn angst.

Helaas geloven heel veel mensen dit nog niet en willen ze geloven wat ze zelf interpreteren. Dat is prima zolang je er mee kan leven. Maar als je niet meer weg kan omdat je hond alles sloopt of in de bench alles bij elkaar gilt, als je niet over straat kunt zonder dat je hond uitvalt of je over straat sleept en om die reden moet de hond terug naar de opvang of naar het asiel dan schaad je de hond veel meer als dat je hem geleerd had hoe het allemaal wel moet.

En de gedragstherapeuten, de hondenscholen en de stichtingen die zeggen dat alles met liefde kan worden opgelost……………………….. Ik denk het ook wel alleen hebben veel mensen daar het geduld niet voor want dat duurt echt heel lang en het zorgt ervoor dat veel honden onnodig weg moeten bij hun baas.

 

Wat zou je veranderen in deze wereld?

Wat zou je veranderen in deze wereld?

Dit stond op het labeltje van mijn theezakje op 30 december. Ik vond het een leuke vraag om deze op facebook te zetten. Ik vond het namelijk zelf ook leuk om dit mezelf eens af te vragen en om daar een blog van te maken.

Wat me opviel op facebook was dat heel veel mensen de mens zelf zouden willen veranderen. Verdraagzamer naar elkaar toe, meer tolerantie naar mens en dier, minder oorlogen, meer respect voor elkaar. Wat me daarnaast opviel is dat de veganisten dit ook willen echter de mensen die vlees eten worden keihard aangevallen en daar is totaal geen respect voor.

Wat we willen veranderen in de wereld daar kan iedereen wel antwoord op geven, het komt voor veel mensen op hetzelfde neer, veel mensen weten zeker wel wat ze willen veranderen. Dan is voor mij de volgende vraag hoe zou je dit aanpakken, hoe ga je de wereld veranderen in hoe jij hem graag wil zien.
Ik denk dat de kortste klap is het aloude: Verbeter de wereld begin bij jezelf.
En daar gaat het ook meteen de mist in. Want iedereen vraagt om respect en tolerantie maar……………….. er hoeft op facebook maar iets te gebeuren en we hebben allemaal een mening waarbij het respect en de tolerantie ver te zoeken is. En waarschijnlijk als dit op facebook zo is zal dit ook in het echte leven zo gaan.

Als we vanaf nu ons allemaal eens gaan gedragen zoals we zouden willen dat een ander zich gedraagt?
Laten we stoppen met dingen te posten op facebook die andere mensen schaden of wat respectloos is (ongeacht dat je vindt dat deze persoon dit verdient)

Laten we stoppen met te reageren op posten die mensen kunnen schaden of die respectloos zijn ten opzichte van andere mensen (Ook als je het eens bent met degene die de post plaatst)

Laten we vanaf nu mensen (ongeacht wie) gaan behandelen zoals je zelf behandeld wil worden, met respect.

We kunnen er geen oorlogen mee stoppen, maar we kunnen wel zorgen dat het in onze omgeving geen oorlog wordt al is het maar in het klein.
We kunnen er daarmee niet voor zorgen dat andere mensen respectloos op andere mensen of dieren reageren maar we kunnen ze wel laten zien hoe het ook kan.We kunnen geen kloof dichten tussen arm en rijk, maar hoeveel is geld waard als je door je respect, respect terug gaat krijgen van mensen? Je kunt er geen boodschappen van doen maar het leven wordt er zoveel zonniger van dat je de eventuele problemen die je ervan hebt beter kunt hebben.
Je kunt er niet direct dierenbeulen mee stoppen maar als iedereen elkaar met respect behandeld breidt de groep van goede mensen om je heen uit en samen sta je sterk en kun je heel veel bereiken.

En ik weet inmiddels dat het kan, na de zoveelste ruzie op facebook heb ik besloten geen rellen meer te accepteren op mijn tijdlijn, een gezonde discussie is prima (en daar staat dan ook altijd bij dat men elkaar met respect moet behandelen en dat de reactie anders verwijderd wordt), iedereen heeft recht op zijn eigen mening maar die kun je ook uitten zonder andere mensen te beledigen. Ook ik moet me af en toe inhouden als ik een post zie waar ik het óf totaal niet mee eens ben óf totaal wel mee eens ben om gewoon niet te reageren, maar het lukt.
En als iedereen dit tenminste zou proberen dan wordt het op facebook al een stuk gezelliger, en ook naar elkaar toe wordt het een stuk gezelliger

Dus wat zou je veranderen in deze wereld???

VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF!!!!!!!

 

Goede voornemens.

Ik heb niet heel veel tijd over, toch vind ik het leuk om jullie af en toe een kijkje te geven in de keuken van de Pannehoeve.
Via facebook is er natuurlijk veel te volgen maar ook daar is niet altijd de tijd voor.

Januari is de tijd voor goede voornemens:
We zijn vorig jaar aan het bezinnen geweest wat we willen met de Pannehoeve. Er is een tijd geweest dat er 50 honden rondliepen, veelal honden uit Spanje waar we een nieuw huisje voor zochten. Hartstikke leuk, hartstikke gezellig maar absoluut niet ons ding zijn we toen achter gekomen.
op het moment dat er zoveel honden zijn ben je alleen maar aan het schoonmaken, voeren, terrein ruimen etc. Aan de honden zelf kom je niet toe.
Dan worden de honden geadopteerd, veel mensen verwachten dat een hond van een jaar of 2 toch al minimaal de basis commando’s kan ondanks dat hij uit een asiel komt. Je ziet het als mensen gaan wandelen met de hond, ze willen de hond laten zitten, ze willen dat de hond netjes aan de lijn loopt. Indien dit niet zo is dan wil de hond geen contact of is er wel een andere reden waarom de hond het niet gaat worden.

De vraag is dan of deze mensen geschikt zijn voor een hond? Nee misschien niet, misschien is dit al een prima manier om te screenen en is het ook maar goed dat de hond niet mee gaat met deze mensen. Echter het kost tijd, je staat deze mensen te woord aan de telefoon, je ontvangt deze mensen en je hebt een praatje met ze, ze gaan met de hond wandelen en je hebt een praatje achteraf. Allemaal hartstikke gezellig maar het kost tijd, tijd die ik op dat moment liever aan de honden had besteed.

 

Natuurlijk zijn er ook veel adopties die wel gelukt zijn, veel lieve mensen die weten wat ze kunnen verwachten en die de hond in zijn waarde laten. Dat zijn de leuke dingen, ook dat kost tijd maar vaak is dat én qualitytime, én gezellige tijd. Ik kan uren praten over een hond en dan zeker tegen mensen die de hond op waarde weten te schatten.

Maar het ging over goede voornemens en over bezinning. Wat vinden we leuk en wat willen we nu het liefst, dat is de vraag die we ons in 2017 hebben gesteld en inmiddels hebben we een antwoord, voor onszelf en voor de buitenwereld. We willen met de honden bezig zijn anders dan af en toe een knuffel omdat het er te veel zijn. We hebben dus besloten drastisch terug te gaan in aantal honden. We zullen zeker honden uit Spanje blijven helpen, we zullen de dierenbescherming blijven helpen, we zullen de dierenpolitie blijven helpen maar vol is vol. En vol is voor ons het moment dat we niet meer voor iedere hond iedere dag qualitytime vrij kunnen maken. Dat hoeft zeker niet te betekenen dat onze kennel vol zit.

Wat bedoelen we met qualitytime voor iedere hond: We willen iedere hond minimaal een kwartier per dag kunnen trainen zodat we een ingezette training ook kunnen voortzetten en of dat dan training is in speuren, in gehoorzaamheid, in rally-o, in hersenwerk of what ever daar gaat het niet om. We willen terug naar de basis. Tijd voor de honden en zorgen dat de honden minimaal een kwartier per dag individuele aandacht krijgen.

We zijn inmiddels begonnen dit vorm te geven en ik moet zeggen de honden varen er wel bij en ook zowel de vrijwilligers als wijzelf voelen ons voldaner als we ’s middags klaar zijn en elke hond heeft weer wat geleerd of wat leuks gedaan.
We hopen op deze manier de asielhonden inderdaad de basis bij te kunnen brengen, ze de basis commando’s te kunnen leren en ze zo een betere kans te geven op adoptie.
Ons doel voor 2018:

Niet alleen pups maar ook oudere honden op de juiste plaats krijgen met de juiste begeleiding, en waar die juiste plaats zal zijn????

 

DE TIJD ZAL HET LEREN

Algemene voorwaarden cursussen en workshops

Algemene Voorwaarden Door het deelnemen aan de cursus accepteert u de algemene voorwaarden/huisregels. Het niet naleven van deze algemene voorwaarden/huisregels kan leiden tot het beëindigen van de cursus zonder teruggave van het cursusgeld door de Pannehoeve.

Algemeen:

 • De honden moeten op het terrein aangelijnd blijven, tenzij uw instructeur toestemming geeft om de honden los te laten
 • Honden dienen volledig geënt te zijn Enting tegen kennelhoest is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Inentingsboekje dient u de eerste les mee te nemen
 • Honden die problemen hebben met andere honden en daarbij andere honden schade kunnen toebrengen dienen een muilkorf te dragen tot de instructeur toestemming geeft de muilkorf af te doen. De aanwijzingen van de instructeur dienen strikt opgevolgd te worden.
 • Indien uw hond ziek is of loops is, is telefonisch overleg noodzakelijk om te bepalen of de hond al dan niet bij de training mag/kan zijn
 • Minimum leeftijd om te trainen met de hond is 16 jaar (voor kinderen worden al dan niet met hond speciale lessen gegeven. )
 • Op het gehele terrein mogen kinderen niet rennen of spelen met een bal of een apporteerspeeltje zonder uitdrukkelijke toestemming van de instructeur.
 • Bij extreme weersomstandigheden kunnen de lessen geannuleerd worden ivm de veiligheid, met regen of onweer etc wordt er gewoon binnen les gegeven.
 • Lesuitval wordt gemeld via de trainingsapp, als u daar nog niet aan toegevoegd bent of u heeft geen app geef dit dan even aan.
 • Uitgevallen lessen worden de week na de laatste les ingehaald. In deze week is er ook een mogelijkheid 1 eigen gemiste les in te halen. Indien een les minder dan 12 uur voor aanvang van de training wordt afgezegd vervalt de mogelijkheid om deze les in te halen.
 • De cursus mag door meerdere mensen uit hetzelfde gezin worden gelopen, het is wel gewenst dat u op de hoogte bent van de training die al vooraf is gegaan
 • Er mag tijdens de lessen uitsluitend beloont worden met snoepjes, of een speeltje aan een touw. Losse ballen of speeltjes zijn niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de instructeur.
 • Ongelukjes op het trainingsveld moeten opgeruimd worden, neem zelf poepzakjes mee
 • Tijdens de cursus kunnen foto’s en/of video-opnames worden gemaakt, Deze worden gebruikt voor reclame doeleinden. Door deelname voor de cursus geeft u automatisch toestemming voor het gebruik van deze beelden.
 • Een inschrijving is definitief na aanmelding via de mail en de betaling
 • Wanneer u besluit de cursus te stoppen met de cursus wordt er geen geld teruggeven.

.● Deelname aan de cursussen is geheel voor eigen risico. Hondenopvang de Pannehoeve is niet aansprakelijk voor schade, diefstal, verlies, ongevallen etc. op het terrein van hondenopvang de Pannehoeve. Hondenopvang de Pannehoeve is niet aansprakelijk voor ongevallen met de hond en/of honden onderling. Schade kan nooit verhaald worden op de instructeur of hondenopvang de Pannehoeve.

In beslag genomen honden

https://www.hvzeeland.nl/nieuws/34141-vermagerde-honden-in-woning-wemeldinge/

Iedereen heeft dit bericht inmiddels wel gezien denk ik. En iedereen heeft zich daar inmiddels ook al enorm boos over gemaakt verwacht ik.
De dertien honden die zijn weggehaald zijn opgevangen door de Pannehoeve.

Echter wil ik het verhaal van hierboven toch een beetje nuanceren. Hierbij onze kant van het verhaal:

Vrijdag werden we gebeld door de landelijke inspectie dierenbescherming en de dierenpolitie dat er met heel veel spoed honden weg moesten uit een vervuilde woning in Wemeldinge. Het betrof kruisingen retrievers zowel golden als flatcoated retrievers. Er waren sowieso twee nesten en een behoorlijk aantal vermagerde volwassen honden. Er zijn twee mensen direct op weg gegaan naar Wemeldinge en 2 mensen op de Pannehoeve zelf zijn alles in gereedheid gaan brengen voor de opvang van deze honden. In de eerste instantie zouden er 12 honden meekomen. We zijn ook direct op zoek gegaan naar mensen die opvang wilden verzorgen voor deze honden. Anita en Daphne zijn beiden richting Wemeldinge gegaan en van hun het stukje hieronder:

Anita:

Ja, daar sta je dan “Wil jij samen met Daphne 12 honden ophalen uit Wemelding, de politie en L.I.D. daar aanwezig”.

Eerst als je die kant op rijdt, de grote vraag wat je aan gaat treffen.

Wat meteen opviel, was een veel te kleine woning voor zo een groot aantal honden. Daarna zagen we dat er een aantal sterk vermagerde honden tussen zaten en er liepen pups tussen van verschillende leeftijden. Het was er sterk vervuild, maar de honden waren wel sociaal en lief.

Het werk op de Pannehoeve is niet snel saai te noemen. Ik heb vele uiteenlopende dingen gezien en mee mogen maken. Je maakt gelukkige en hele trieste momenten mee. Meestal over een week verspreidt, maar vrijdag voelde ik veel verschillende emoties op 1 dag.

Boos: Hoe heeft het zover kunnen komen?

Verdrietig: Deze honden, maar zeker ook deze mensen, hebben heel hard hulp nodig.

Machteloos: Omdat je niet in staat bent alles op te lossen en dit niet het laatste adres zal zijn waar we dit zullen aantreffen.

Blij: Dat je niet helemaal machteloos staat, maar iets kunt betekenen, in ieder geval weer voor deze honden.

Opgelucht: Weten dat de honden sociaal en lief zijn, dus een hele goed kans maken op een gouden toekomst.

Nog 1 ding…… ik wil, zeker na vrijdag, zeggen dat ik heel veel respect heb voor wat de mensen van de L.I.D. en de dierenpolitie doen. Wat zien deze mensen een hoop leed en wat doen ze goed werk!  

 

Eenmaal terug op de Pannehoeve kwamen er uit de auto 4 hele kleine pups, 8 weken oud maar met een enorme groeiachterstand en pups van 12 of 13 weken oud eveneens met een groeiachterstand. Verder kwamen er uit de auto nog 3 echt zwaar vermagerde honden.

Angel: “Zelf heb ik nog nooit verwaarlozing meegemaakt”

Ik wist dat er eerder die middag een paar honden zouden komen, maar ik had geen idee dat het er 13 tegelijk waren en dan ook nog in vrij ongezonde staat.

Ik kwam dus net terug van een ronde hond uitlaten en zag de bus staan met de hondentransport eraan. Ik had de honden in eerste instantie niet eens opgemerkt. Tot ik verder liep en er allemaal zwarte vermagerde retrievers voorbij kwam rennen en spelen. Ze zijn vrij sociaal, dus je kon de meeste ook gewoon liefde geven. Ook gingen er een paar bij je liggen en met je spelen.

Een van de ergste vind ik nog wel de stank die van de honden afkwamen. De geur bleef gewoon rond je neus hangen. Daarnaast waren ze ook behoorlijk vermagerd. Je zag de ribben gewoon lopen en de meeste trilde gewoon van de kou. Voor iemand die dit nog nooit heeft meegemaakt, laat dat een behoorlijke impact achter.

Ze werden na binnenkomst uitgeladen op het terrein. En het leek gewoon net alsof ze nooit buiten waren geweest. Alles was gewoon nieuw voor ze. Na een tijdje werden ze gevoerd. Het was gewoon hartverscheurend om te zien hoe ze allemaal op het voer afgingen. Het was ook gewoon geen eten meer, maar eerder alles opslokken voordat het op is.

Het is intens om zo iets mee te maken. Normaal zie je het op televisie, maar nu zie je dat het ook gewoon om je heen gebeurt.

We hebben eerst alles eens even de pootjes laten strekken en even tot ons door laten dringen hoe ernstig de situatie was, wat gingen we doen? Waarschijnlijk kunnen ze niet heel veel tegelijk eten. Kon hun maag dat aan was de vraag? We hebben berekend wat ze moeten hebben om aan te komen en we zijn begonnen met ze meteen de eerste portie te voeren, een kleine portie  om te voorkomen dat ze de volgende dag meteen aan de diarree zijn. Als we ze gaan voeren weten we niet wat we zien. We hebben honden die schrokken bij het eten maar dit is werkelijk niet normaal zoals die tekeer gaan als er eten komt. Duidelijk een teken dat ze erge honger hebben (gehad). De ontlasting is bij de meeste honden wat drapperig op dat moment maar niet enorm dun. Na ongeveer een uurtje gaan we ze allemaal in de benches stoppen. Ze hebben al veel meegemaakt deze middag en veel nieuwe indrukken dus tijd om alles eens te gaan verwerken en om het voer zijn werk te laten doen is rust ook een belangrijke, dus tijd voor rust.

Het weekend erop is druk met zoveel nieuwe honden maar ze mogen nog niet weg voordat de dierenarts ze heeft gezien dus twee hele drukke dagen met 13 extra honden erbij, waarbij we de balans moeten zien te vinden tussen zich lekker uit kunnen leven en de broodnodige rust om het voer ook zijn werk te laten doen. Zaterdagmorgen ook meteen bij alle honden een wormenkuurtje erin. Het bleek dat het magere dus niet alleen van te weinig voer kwam maar ze hadden ook allen een fikse wormenbesmetting. Met de wormen die uit alle honden kwamen konden we zeker een half emmertje vullen. Een van de kleinste pups was er het ergste aan toe en is behoorlijk ziek van de wormbesmetting en we hopen en duimen ten tijde van dit schrijven dat hij het overleefd, naast dat hij de wormen uitpoept, braakt hij ook wormen op.

Daphne: Vrijdag een heftige middag ter plaatse in Wemeldinge. Nadat de honden op de Pannehoeve waren moest ik direct door naar mijn werk. Ik dacht even mijn zinnen te verzetten, wat toch heel lastig bleek. Ik heb al veel leed gezien en dacht dit wel “even” te kunnen handelen. Had ik het toch even mis.

’s Avonds terug de Pannehoeve, thuisbasis van de honden maar ook mijn thuis, bleek hoe schrijnend de situatie was. De kleinste pups en de 3 volwassen honden zaten in het hondenhuis, probeerden overal eten te stelen en hadden continue honger. Ieder papiertje, hoekje, bekertje en al het andere werd onderzocht of het eetbaar zou zijn.

Na een slapeloze nacht, nieuwe honden die onrustig zijn maar ook veel, heel veel gedachten die door je hoofd spoken, start de zaterdag ochtend op de automatische piloot. En dat betekend hard, heel hard werken. Om 6.30 uur op staan omdat je anders nooit op tijd klaar kan zijn. Behalve dat alle nieuwe honden ons nodig hebben, lopen er nog andere opvang honden en eigen honden die ook hun aandacht, training en verzorging eisen.

De dag vliegt als een gek voorbij en langzaam krijgen we te horen dat de meeste mediawebsites, apps en facebook pagina’s melden over de honden waar wij dan al ruim 24 uur mee in de weer zijn. De reacties zijn keihard. “Dierenbeul” staat in iedere reactie en er wordt opgeroepen tot opsluiting en  verhongering van de eigenaar van de honden. Een wijkagent blijkt het bericht getwitterd te hebben en het gaat als een lopend vuurtje over het internet. 

Zoals in vele moeilijke situaties is het moeilijk om eruit te komen. Nog moeilijker is hulp vragen. Iets wat inderdaad niet op tijd gebeurt is. Ik praat het dan ook absoluut niet goed, maar ben ook van mening dat je hier niets mee oplost en al helemaal de honden niet helpt die bij ons verblijven of de honden die nog in de woning zijn.

Na een heftig weekend is maandag de dierenarts geweest. Alle pups hebben een behoorlijke groeiachterstand die ze nooit meer gaan inhalen. Het zullen dus kleinere honden blijven. Ze zijn ook allen te mager en krijgen dus extra eiwitrijk voedsel.
Na het dierenartsbezoek zijn een aantal honden naar hun opvanggezin gegaan en in de loop van de week zullen alle honden naar hun opvanggezin gaan om daar aan te sterken, en te groeien. Ze mogen bezocht worden en ze mogen gereserveerd worden maar tot ze allemaal goed op gewicht zijn mag er geen enkele pup of hond naar een eigen baasje.

Dan nog een korte reactie op het nieuwsbericht want ook daar kunnen wij niet volledig achter staan.  Het heeft namelijk niets te maken met dierenmishandeling op de manier zoals iedereen dit ziet. De honden zijn afkomstig van een mevrouw bij wie het boven het hoofd is gegroeid en die geen afstand kon doen van haar “kindjes”

Je hoort vaak mensen zeggen: “ik zou liever zelf niet eten dan dat mijn hond iets te kort zou komen”, zo dacht deze mevrouw ook. Ze at zelf al bijna niet meer om alles aan haar honden te geven, echter ze had al niet veel meer, in ieder geval niet genoeg om zoveel honden te voeden en te onderhouden. Ze heeft het te lang laten aanlopen en ja dat is haar misschien aan te rekenen, echter alle honden die binnen zijn gekomen zijn super sociaal en ondanks dat ze veel te mager zijn hebben ze wel dagelijks voer gehad en zijn hun magen dus niet geheel voer ontwend.

Ze heeft meerdere waarschuwingen gehad, ook dat klopt. Maar een keuze maken welke honden weg moesten was voor haar niet te doen.
Deze mevrouw heeft hulp nodig en die hebben we gegeven in de vorm van voer wat we aan haar hebben gegeven voor de honden die er nu nog zitten en we gaan haar helpen om een aantal van haar honden nog te herplaatsen.

Ik ga dit niet goed praten, ik wil haar niet verdedigen want ze had aan de bel moeten trekken, daar is iedereen het over eens. Echter de bedreigingen die die ze nu krijgt heeft ze ook niet verdient.
Wat gaat er nu concreet gebeuren:

De L.I.D houdt vinger aan de pols en heeft een controlerende taak. Op dit moment dient ze zich om de dag te melden bij de dierenarts en worden alle honden gewogen en gecontroleerd. Dus dat betekend dat alle honden die er nog zijn onder strenge controle staan en dat ze om de dag gezien worden door een dierenarts. Verder zitten er nog een aantal honden die ook weg moeten. De honden zijn allen super sociaal.

Wij gaan ons best doen voor de honden die bij ons in opvanggezinnen verblijven. Ze staan allen onder controle van onze dierenarts en die zal ook bepalen wanneer ze geplaatst mogen worden. Tot die tijd zullen wij ze alles geven wat ze nodig hebben en alles doen wat nodig is.

Pip

Pip

Pip is een mooi meisje van 3 jaar oud. Hier gekomen om speurhond te worden. Pip haar grootste hobby is namelijk speuren en ze is er ook goed is, dat is erg zuur.

Pip is namelijk ziek, zo ziek dat de dierenarts haar eigenlijk al heeft opgegeven. Haar nieren en haar lever functioneren namelijk niet naar behoren en helaas een aangeboren probleem. Echter ons team op de Pannehoeve doet er alles aan om Pip zo goed mogelijk te begeleiden en een zo hondwaardig mogelijk bestaan te geven op de Pannehoeve. Ondertussen zijn we op alle mogelijke manieren bezig te kijken of het lukt om haar zo lang mogelijk op een hondwaardige manier in leven te houden.

Ons eerste succes hebben we behaald, in plaats van dat ze is afgevallen (wat ze maar bleef doen) is ze nu aangekomen. Dit was nog op haar “oude voer”  trovet maar dan wel aangevuld met ’s morgens een bakje volle kwart met havermout en ’s middags nog een extra bakje met witte macaroni. We hadden nagezocht wat goed was voor honden met een leverprobleem en daar kwamen deze twee extra voedingsmiddelen uit. Ze is er maar liefst 3 kg op bijgekomen.

Maar uiteraard zijn we nog niet tevreden want naast dat ze ziek is, is het ook een hond die enorm druk is in haar hoofd, heel snel stress heeft en geen moment rust neemt. Ook daar hebben we al enorm veel aan geprobeerd te doen maar naast regelmatig met haar bezig te zijn is er niets wat de stress bij haar kan wegnemen.

Op de Dibevo vakbeurs kwamen we John tegen van de Carnis. We stopten bij zijn kraam omdat er een poedertje stond wat tegen leverproblemen was en tegen stress. We gingen in gesprek met John en hij gaf aan dat hij met vlees heel veel kon oplossen. We hebben hem toen een voorstel gedaan, hij zou op zijn manier Pip gaan behandelen op zijn kosten en als dat zou werken nemen wij de behandeling over. En………………. Hij nam de uitdaging aan.

Pip staat nu de komende weken op Carnis pancreas voeding, het is nog erg kort en we kunnen dus zeker nog niet zeggen dat het werkt maar 1 ding is zeker, Pip is er erg blij mee en eet weer als een dijker.
We hopen Pip een lang en hondwaardig bestaan te kunnen bieden en daar gaan we ook alles aan doen. Pip speurt heel graag en is er erg goed in. Op dit moment zoekt ze op koffie, een enkelvoudige stof en heeft ze leren verwijzen zowel zittend als liggend. Twee keer twintig minuten per dag speurt ze de sterren van de hemel, ze traint daarnaast gewoon mee in de gehoorzaamheidstraining en in de funtraining. Voor zover wij kunnen zien is het een happy dog en daar doen we het voor.

Workshop rooster

 

Woensdag 10 januari
14.00-17.00 uur

Maandag 19 februari
14.00-17.00 uur

Maandag 9 april
18.00-21.00 uur

Boomerball workshop

Een boomerball is een grote zware kunststof bal.
Deze bal is met name geschikt voor honden die het liefst in de bal bijten, ze krijgen op deze bal namelijk geen grip met hun bek en ze kunnen er dus niet in bijten.

De dingen die we met de boomerball doen is het leren duwen van de bal (zoals bij treibbal), het leren sturen met de bal zodat ze bijvoorbeeld met de bal een slalom kunnen lopen.
Verder is de bal uitstekend geschikt om balansoefeningen mee te doen

De workshop boomerball is een veelzijdige workshop waarin we laten zien dat je met een bal veel meer kunt doen dan alleen weggooien en ophalen.
opgeven kan via info@hondenopvang-pannehoeve.nl

Speurworkshop

Speuren kan iedere hond. Je hebt ook niet veel meer nodig dan een sterke beloning en dan het liefst een speeltje als beloning maa

Online trainingen

Er gaat uiteraard niets boven een training op een veld met een instructeur en andere hondenbezitters. Op deze manier leren honden van elkaar, de baasjes leren van elkaar en de honden leren sociale contacten met andere honden.

Echter er zijn omstandigheden waardoor je misschien niet naar de hondenschool kunt, ik denk aan werk op de tijden dat de hondenschool open is, tijdelijke beperking door een lichamelijk probleem en zo zullen er nog tal van zaken zijn waardoor je niet naar de hondenschool kunt.

Speciaal om die reden bieden wij de online hondentraining aan.

Wat kunt u verwachten

U krijgt wekelijks van ons de training per mail toegestuurd.
De training bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte.
Het praktijkgedeelte van de training is uitgeschreven zodat u het kunt lezen en wordt ondersteund met filmpjes hoe u dingen aanleert en hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien.

Op dit moment hebben we alleen nog maar de beginnerstraining online maar het is de bedoeling dat ook de overige trainingen online komen te staan.

Prijs van de beginnerstraining online € 12.50 voor 5 lessen.

Heeft u interesse stuur een mail naar info@hondenopvang-pannehoeve.nl

Hersenwerken met honden

Hersenwerk met honden

Laten we eerst eens even een stukje terug gaan in de tijd. Naar de tijd dat er nog enorm veel zwerfhonden waren. Dat is in Nederland al enige tijd geleden maar in vele landen nog steeds aan de orde.
Veel mensen vinden zwerfhonden zielig, maar waarom zijn deze honden zielig?

We hebben het dan niet over de honden die vanuit huis de straat op geschopt worden, die door jagers worden gedumpt, die worden geschopt en geslagen. We hebben het dan sec over de zwerfhonden die rondom de steden leven en die ’s avonds de bebouwde kom in trekken op zoek naar eten en die weinig te “vrezen” hebben van de mens.
Deze honden hebben een dagritme van slapen, op zoek naar eten, eten en een beetje spelen. Hebben deze honden een slecht leven?
In mijn optiek niet.

Feit is dat deze honden niet oud worden door alle parasieten die ze oplopen. Dat ze niet oud worden omdat ziektes niet worden behandeld en onderlinge vechtpartijen kunnen ook uitmonden in een zwaar gewonde hond of honden die daardoor de dood vinden.
Anderzijds hebben onze honden in Nederland het beste voedsel, medische verzorging maar ook heel veel honden die zich dood vervelen, die ongewenst gedrag vertonen door verveling. Veel honden hebben niet genoeg aan drie rondjes per dag en een balspelletje.
Natuurlijk zijn er ook genoeg honden die dat wel kunnen en die prima tevreden zijn met hun leven, maar ook heel veel honden hebben meer nodig.

Niet iedereen is in de gelegenheid om zijn hond te bieden wat hij nodig heeft. Als je teruggaat naar de “wilde” honden ,wat natuurlijk niet kan omdat je onze huishonden niet meer kunt vergelijken met de wilde honden, maar die hadden een dagritme gebaseerd op overleven. Maar ze hadden een dagritme waarin ze de hele dag bezig waren.
Onze huishonden krijgen hun eten uit een bak, ze hoeven er niet meer voor op jacht, of zoals de zwerfhonden de vuilnisbakken afstruinen op zoek naar eten. Hun snuffelbehoefte wordt niet bevredigd, hun speurbehoefte wordt niet bevredigd maar ook het uit elkaar scheuren van wild, het openmaken van zakken en verpakkingen in het zwerfhonden gebeuren hoort bij de zoektocht naar eten. Hiervan worden deze dieren moe, al hun zintuigen worden gebruikt en daardoor worden ze ook geestelijk moe. Net zoals wij als mensen moe worden van leren en plannen uitdenken.

Dat is waarom er hersenwerk is voor honden. Mensen die door tijdgebrek, lichamelijk gebrek of andere dingen niet in staat zijn te voldoen aan de geestelijke uitdaging voor de hond kunnen hun hond toch de uitdaging geven die de hond nodig heeft door hem te laten puzzelen, zijn voer te geven in een puzzel waardoor hij bezig is met bedenken hoe hij zijn eten moet verkrijgen, waarbij hij bezig is te werken met bek, poten, wat coördinatie vereist.
Hersenwerk moet zeker niet in de plaats komen van welke vorm van sport of training dan ook die de hond krijgt maar moet juist dienen als aanvulling op zijn programma.

Ons inziens is het voor iedere hond geschikt, en wat wij merken aan de honden is dat ze zelfvertrouwen krijgen, dat ze leren dat ze niet afhankelijk zijn maar ook dingen zelf voor elkaar kunnen krijgen. Maar ook dat samenwerken met de baas leuk is om je doel te bereiken. Verder merken we dat honden die hersenwerken moe zijn na een behoorlijke puzzel en tevredener, veel minder neiging om te gaan slopen of nog rottigheid uit te gaan halen. Met name voor hele drukke honden die altijd bezig lijken te zijn is dit een ideale manier om in plaats van ze lichamelijk moe te maken ook geestelijk moe te maken waardoor ze eindelijk wel echt moe zijn.

Met een beetje creativiteit hoeft hersenwerken ook weinig tot niets te kosten. Veel materialen die wij als afval weggooien kunnen met een beetje knipwerk prima dienen als puzzel waarbij het ook niet erg is dat de hond het kapot maakt. Denk daarbij aan lege melkpakken, lege flessen, wc rolletjes, boterbakjes etc. met een beetje creativiteit maak je daar een paar uur puzzelplezier voor je hond van.

Heb je inspiratie nodig?

Wij verzorgen een aantal keren op een jaar een workshop hersenwerk voor honden met “waardeloze materialen”. Voor data kijk hier

Adoptie op afstand

Adoptie op afstand

Adoptie op afstand houdt in dat je een hond financieel ondersteunt. Er zitten bij de Pannehoeve een aantal honden die veel langer in de opvang zitten vanwege medische redenen maar er zijn ook honden die waarschijnlijk nooit meer wegkomen en hier blijven tot hun dood vanwege medische redenen maar soms ook omdat ze te gevaarlijk zijn om in de maatschappij teruggeplaatst te worden en het hier wel goed doen. Het is voor ons als stichting bijna niet op te brengen om zulke honden hier te houden omdat de kosten op den duur niet op te brengen zijn. Echter is het voor ons belangrijk zolang de hond leeft ze een goed leven te geven en daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken.

Hieronder staat een lijstje met honden die op zoek zijn naar een adoptant op afstand zodat we ook voor hen de zorg kunnen blijven garanderen. Het zou geweldig zijn als alle honden een aantal adoptanten hebben maar met iedere adoptant zijn we uiteraard zeer gelukkig.
Adoptie op afstand is € 10 per maand of zoveel als dat u zelf wilt geven bovenop dit bedrag. We vermelden u desgewenst met foto naast de foto van de hond bij ons op de site en natuurlijk uw naam, op het moment dat er iets wijzigt in de situatie van de hond zult u dit natuurlijk direct van ons horen.
Meer info bel 0647559799 of stuur een mailtje naar info@hondenopvang-pannehoeve.nl

  Moriarty, een hond die vanwege gezondheidsredenen de Pannehoeve nog niet kan verlaten. Mori is bijna 3 jaar oud en doordat hij een verkeerd medicijn heeft gehad heeft hij last gehad van epilepsie en daarbij van leverontsteking. Inmiddels is hij aan de beterende hand, gelukkig was de epilepsie afkomstig van het medicijn en heeft hij daar nu geen last meer van. Mori is helaas behoorlijk duur voor de Pannehoeve omdat hij op dit moment nog speciaal voer krijgt. Het zou fijn zijn als Mori tot hij geadopteerd kan worden en naar een eigen huisje kan een adoptant op afstand zou hebben zodat we zijn speciale voer kunnen blijven bekostigen.

Adoptant op afstand: Muriëlle

Van Pip is er door particulieren afstand gedaan, al heel snel na aankomst bleek dat ze ernstig ziek is, leverprobleem en een nierprobleem. Om die reden zal Pip niet oud worden en kan ze ook niet geadopteerd worden. Pip heeft speciaal voer nodig wat behoorlijk wat kost per maand, het zou geweldig zijn als deze dame een adoptant op afstand kreeg. Want zolang ze pijnvrij kan leven laten we haar natuurlijk niet inslapen. Maar het zou fijn zijn als zij een beetje hulp in de kosten kreeg van haar voer en medicatie.

adoptant op afstand: Ineke 

Cesar is een hondje met een hele grote rugzak. Hij heeft waarschijnlijk heel wat meegemaakt en is daaarom lastig te plaatsen. Cesar zit inmiddels langer dan een jaar bij ons in de opvang en er is helaas nog geen zicht op een definitief plaatsje voor hem.

CESAR IS GEADOPTEERD DUS VOOR HEM HEBBEN WE GEEN ADOPTIE OP AFSTAND MEER NODIG.

Minie is uit Spanje meegekomen omdat ze hoogzwanger was, de pups zijn inmiddels al een jaar oud maar Minie kan niet weg bij ons omdat haar leishmania sky high staat. Als we haar nu gaan verplaatsen zou door de stress de leishmania door kunnen slaan en kan ze eraan overlijden. Minie blijft dus bij ons maar heeft wel medicatie nodig.

adoptant op afstand: Noor&Sanne 

Joy, een mechelse herder in beslag genomen door de LID. Ze zat in een keuken vastgebonden aan een aanrecht en wie weet al hoe lang?
Ze is enorm lief maar wel “gevaarlijk” in die zin als er gerend wordt door kinderen, of als er gestoeid wordt dan grijpt ze in en dat doet ze zoals een politiehond dat doet. Dat betekend dat ze dus buiten niet op een normale manier mee kan maar altijd gekorfd, en niemand zit daarop te wachten, iedereen wil een leuke “normale” hond. Maar na haar klote leven vast aan een lijntje van een meter aan de keuken heeft ook zij recht op een leuk leven en dat proberen we haar natuurlijk te geven.

Coro, geadopteerd via ons en weer teruggebracht,

Helaas is Coro in december 2017 overleden als gevolg van de nierschade die hij had,
zijn nieren zijn er op een nacht gewoon mee gestopt waardoor hij zichzelf vergiftigde.
Triest dat er op deze manier een eind moet komen aan het leven van een nog jonge hond.

 

Zo zijn er nog een aantal honden die hier zijn en (voorlopig) hier blijven om tal van redenen,

WILT U ONS HELPEN DOOR EEN HOND OP AFSTAND TE ADOPTEREN?????

Trainingen en workshops

GEHOORZAAMHEIDSLESSEN EN WORKSHOPS

Kalender

 

Van mei tm september zijn we met leuke workshops te gast bij De dierenwinkel in Wemeldinge.
Klik hier voor het programma

Zie hieronder voor de beschrijvingen van de workshops en trainingen.

 

beginnerstraining 5 lessen € 25.00 dinsdag avond 18.00 uur
middagcursus maandagmiddag 15.00 uur  

Leren naar je hond kijken alvorens jij je hond iets kunt gaan leren.
correctie en belonen
kalmeringssignalen
succes is belangrijk
Eerst les is een halve les theorie alvorens we de honden erbij halen. In de theorieles leren we hoe een hond denkt, hoe een hond leert en hoe je de hond dingen kunt leren.
In deze training leren we de hond zitten, af, staan, wachten, netjes naast lopen zonder trekken en met name aandacht voor de baas en samenwerken met de baas.
Enge objecten en het omgaan daarmee

Gevorderden  beginners training 5 lessen € 25.00 dinsdagavond 19.00 uur
middag cursus maandagmiddag 16.00 uur
In de gevorderden beginners gaan we de puntjes op de i zetten van het geleerde in de beginnerscursus en gaan we uiteraard wat nieuwe oefeningen toevoegen.

Gevorderden training 5 lessen € 25.00 dinsdagavond 20.00 uur

De gevorderden gaan de dingen uit de beginners en de gevorderden beginners perfectioneren. En natuurlijk komen er nog een aantal commando’s bij

Funclass gehoorzaamheid gevorderden dinsdagavond 21.00uur
gehoorzaamheid ingebouwd in fun onderdelen.
In deze lessen gaan we alles uit de beginnerstraining en de gevorderden training gebruiken en uitbouwen maar wel in de vorm van fun onderdelen. Dus niet de gebruikelijke training maar we oefenen alles op een hele bijzondere manier.

Prive lessen opvoeding hond € 15.00
U vindt het lastig om in een groep te werken, bent bang dat uw hond uitvalt of anderzijds niet mee kan, u kunt niet op de reguliere tijden, u wilt niet wachten op anderen en u wilt uw “problemen met uw hond” tijdens de lessen behandeld hebben. Dan is er de mogelijkheid voor prive lessen met uw hond. Deze zijn per les in te plannen. Een les duurt 45 minuten en we gaan in de op de specifieke problemen van uw hond.

FUNCLASSES
Voor deze cursussen dient iedereen minstens de beginnerstraining gedaan te hebben bij ons of een certificaat van een andere hondenschool te hebben. Dit omdat de beginnersonderdelen regelmatig terugkomen in deze trainingen

Danslessen beginners 5 lessen € 25.00 maandagavond 18.00 uur
– waven (en achtjes)
– rollen
– doodliggen
– twist en turn

Funtraining beginners 5 lessen € 25.00 maandagavond 19.00 uur
Hier leren we onder andere
– deuren dichtdoen
– spullen opruimen
– voorwerpen halen en brengen
– leren trekken (deuren openen)

Speurtraining praktijk en detectie beginners 5 lessen € 25.00 Donderdag middag 15.30 uur
starten met het leren van de hond om de neus te gebruiken, het zoeken over korte spoortjes naar mensen, het zoeken naar verstopte geuren en het zoeken naar en sorteren van dingen die kwijt zijn.

Rally-o training 5 lessen € 25 donderdagavond 19.30 uur
combinatie van obedience en behendigheid de honden leren op een leuke manier hun gehoorzaamheid verder uit te breiden en de beloning is behendigheid plus voor de afwisseling. Leuke training om veel in te leren. Om mee te kunnen doen in deze lessen moet je wel beginners en gevorderden trainingen hebben doorlopen.

Training omgaan met angst bij kinderen 5 lessen € 25.00
Er zijn kinderen die door een traumatische ervaring bang zijn van honden. Door met een leuke en sociale hond weer dingen te doen leren de kinderen dat honden ook leuk kunnen zijn.

WORKSHOPS

Workshop speuren, 2,5 uur durend € 20,00 

Speuren is leuk en iedere hond kan het. Nu zijn er verschillende vormen van speuren. Het leukste van speuren is dat je het overal en altijd kunt doen. Je hebt er niets speciaals voor nodig, iedere hond kan het en ook bijna iedere hond vindt het leuk.
In de workshop speuren leer je de beginselen van het speuren, hoe leer je een hond zijn neus te gebruiken om dingen te zoeken.

Het is een workshop voor mensen die eens willen ontdekken of hun hond het leuk vindt om samen te werken met zijn mens en of hij het speuren leuk vindt.
De workshop is voor beginnende speurders.

Workshop communicatie met uw hond, 3 uur durend € 20,00 
Dit zou eigenlijk een workshop moeten zijn voorafgaande aan welke cursus of workshop dan ook. Je kunt namelijk je hond niets aanleren zonder dat hij contact met je heeft. Je kunt ook niet begrijpen wat je hond je probeert te vertellen als je zijn signalen niet begrijpt.  Loop je er ook tegen aan dat je niet begrijpt waarom je hond bepaalde dingen (ongewenst gedrag) doet of waarom hij juist dingen die jij wil niet doet? Volg dan onze workshop communicatie met uw hond.
Door middel van kleine oefeningen leer je communiceren met je hond, leer je hem dingen uit te leggen en leer jij hem te begrijpen als hij jou iets wil vertellen. Een workshop waar je wat aan hebt bij welke cursus of workshop die je daarna nog gaat volgen.

Workshop Danslessen beginners 3 uur durend € 20.00 
– waven (en achtjes)
– rollen
– doodliggen
– twist en turn
En natuurlijk in de pauze een hapje en een drankje.
In de eerste workshop leert uw hond de basis van het grondwerk in het dansen. Aan het eind van de workshop kunt u samen met uw hond een klein dansje maken en heeft u inspiratie om dit uit te bouwen.
Het gaat niet om het dansen, het gaat om het leuk samen bezig zijn, uw hond leuke dingen aanleren .

workshop Braintraining 2,5 uur durend € 20.00-  
Hersenwerk is enorm in opkomst onder hondenbezitters. De kunst is om met eenvoudige en “waardeloze” materialen je hond voldoening te geven. Iedere hond kan zijn neus gebruiken en iedere hond vindt het fijn om zijn neus te gebruiken en daarvoor ook nog beloont te worden. In deze workshop leren we de hond zijn neus te gebruiken en leren we de geleider in iedere situatie en in iedere wandeling een uitdaging te zien waardoor zijn hond tijdens de wandeling extra wordt uitgedaagd en daardoor vermoeider van de wandeling terug zal komen.

Workshop boomerball 2,5 uur durend € 20.00
In deze workshop gaan we de hond leren spelen met de boomerball. De boomerball is een harde kunststof bal die de hond niet kapot of lek kan bijten. In de aanloop naar eventueel treibball is het een mooie oefening om de hond te leren duwen tegen de bal zonder dat hij zijn tanden erin kan zetten. In deze korte workshop leert de hond hoe hij de bal van zijn plaats kan krijgen en je leert hoe je het duwen van de bal en links en rechts onder commando kan zetten. handig voor treibbal maar als je het lekker bij de boomerball wilt houden kun je hem leren door een parcours te gaan met de bal of bijvoorbeeld de bal in een doel te leggen. Heel veel mogelijkheden waar je je hond enorm moe mee kunt krijgen en enorme bevrediging bij je hond kunt creeeren.

Kindermiddag 1,5 uur € 7.50 per kind
0Regelmatig organiseren we kindermiddagen. Inmiddels zijn veel scholen over op het continu rooster zodat we geen “vrije” woensdagmiddag meer hebben, maar we proberen de kindermiddagen in te passen.
Een kindermiddag kan met een eigen hond en als die niet mee kan of die is er niet is er ook hier altijd wel een hond beschikbaar die het erg gezellig vindt om mee te doen.
Tijdens de kindermiddag leren we de kinderen clickeren met een hond, dit leren ze eerst spelenderwijs zonder hond. Daarna mogen ze gaan oefenen met hond door de hond eenvoudige dingen aan te leren waarna ze een soort dansje kunnen maken. We leren de honden natuurlijk ook “nuttige” dingen aan en zullen de middag besluiten met een klein wedstrijdje tussen de kinderen met hun hond onderling. De middag gaat door bij tenminste drie kinderen en het maximale aantal kinderen is 6.

Workshop spiegelcoaching 2 uur durend met eigen hond € 85
Spiegelen met honden is de laatste jaren in opkomst. Door te werken met honden ervaar je het effect van je eigen gedrag. Het is een manier om meer over honden en jezelf te leren. Het spiegelen werkt met opdrachten die je uit kunt voeren met je eigen hond

GEDRAGSTHERAPIE
Een apart onderdeel van ons programma vormt de gedragstherapie. Gedragstherapie is namelijk maatwerk en kan in geen enkele cursus worden verpakt. Ook kun je het niet leren van tv van bijvoorbeeld Cesar Milan. Gedragstherapie en de daarbij behorende opvoeding van je hond is dagelijks werk, dagelijks training en de hernieuwde omgang met je hond stukje bij beetje invoeren.
Ik ben niet van de roedelmethode, ik ben niet van de Cesar Milan methode, eigenlijk ben ik van geen enkele methode. Er zijn bepaalde redenen waarom een hond bepaald (ongewenst) gedrag laat zien, dit is vaak niet aangeboren maar aangeleerd. En hoe of waarom hij het heeft aangeleerd kan een leidraad zijn om te kijken of het omgebogen kan worden maar veel vaker is het gedrag er gewoon en wil men er vanaf.
Iedere hond is een puzzel met zoals ik net al zei vaak vaste redenen waarom een hond doet zoals hij doet maar ook heel vaak is het een puzzel om uit te zoeken waarom de hond doet zoals hij doet. Ik pretendeer niet alles van honden te weten, ik probeer wel zoveel mogelijk over honden en hun motieven te weten te komen. De ervaring die ik daarbij heb opgedaan gebruik ik om de puzzel van uw hond te proberen op te lossen.
Ik heb u daarbij nodig, Ik kan namelijk alleen aangeven wat ik zie en wat u zou kunnen veranderen om tot gedragsverbetering te komen. U bent degene die het moet uitvoeren en die dingen uit moet gaan proberen. U dient dus gemotiveerd te zijn van uw hond een leuke hond te maken en u dient tijd te investeren in uw hond. U dient te willen helpen de puzzel op te lossen en de schuld even zo goed bij u zelf te zoeken als bij de hond. Samen komt u er wel maar het kost tijd, energie en misschien af en toe tranen.
IS UW HOND DIT WAARD VOOR U?

Gedragstherapie € 165 (plus € 0.30 per gereden kilometer) bestaande uit 3 sessies
Voor willekeurig welk probleem u met uw hond ondervindt. Voordat we de therapiet inzetten zullen we telefonisch contact hebben en zal ik u aangeven of de therapie een kans van slagen heeft zodat u alsnog de keuze kunt maken of u de therapie bij mij in wilt zetten. De eerste sessie zal bestaan uit een intake gesprek bij ons op de Pannehoeve. Ik observeer u en uw hond en zal naar aanleiding daarvan u een kort observatie rapportje toesturen. Ook zal ik indien mogelijk de eerste adviezen geven waarmee u aan de slag kunt. Deze zal ik verwerken in het observatie rapport. De tweede afspraak vindt plaats op de plaats waar de problemen zijn en gaan we kijken waar u tegenaan loopt, waarom uw hond dit doet en hoe we dit kunnen ombuigen in gewenst gedrag. Uiteraard krijgt u uw bevindingen van mij op papier met de bijbehorende tips en adviezen. De derde afspraak is of op de Pannehoeve of op locatie naargelang uw vorderingen en of de hond en u verbetering hebben geboekt.

Ik zal geen uitspraken doen met betrekking tot euthanasie van uw hond of herplaatsing, ik vind dat iedere hond de beste therapie verdient die er is en als dat niet bij mij is zijn er zeker nog mensen die het misschien wel kunnen. Ik zal u dus uitsluitend advies geven tot wie u zich wel kunt wenden en GEEN uitspraken doen over euthanasie of herplaatsing

aanvullende algemene voorwaarden en informatie

Waarom aanvullende algemene voorwaarden
De meeste voorwaarden worden beschreven in onze koopovereenkomst, echter de voorwaarden die niet of niet duidelijk staan beschreven hebben we hier op de website nog een keertje aangegeven als verduidelijking plus een stukje informatie extra.

Karakter en socialisatie
Al onze honden die door ons bemiddeld worden zijn niet door ons gefokt, dit betekend dat we dus geen idee hebben hoe het karakter van de vader en de moeder is. Vaak weten we niet eens welk ras de vader en de moeder zijn.
Veel van onze honden komen uit Spanje, ze zijn daar “gedumpt” of door het baasje of ze worden gevonden. Dat betekend dat we over het algemeen niet weten hoe de honden eerder geleefd hebben, en hoe ze zijn opgevoed.
Het enige wat we u kunnen vertellen is hoe de hond bij ons op de Pannehoeve is of in zijn opvanggezin. De honden komen uit het asiel, daar leven ze in kleine groepjes in kennels en zijn ze het grootste deel van de dag aangewezen op elkaar. Op het moment dat ze bij ons op de Pannehoeve komen leven ze uiteraard ook met andere honden. Onze honden worden wel regelmatig alleen ergens mee naar toe genomen, om ze te leren aan de lijn te lopen, om ze extra aandacht te geven, om ze te socialiseren etc.
We zien de honden in de groep bij ons, we zien hoe de honden met andere honden gaan hier op de Pannehoeve, en we zien hoe ze reageren op visite en vreemde mensen. Op basis daarvan proberen we een zo goed mogelijk inschatting te maken in welk gezin een hond het beste terecht zou kunnen komen.
De hond in de thuissituatie
Echter, een hond is een hond met een eigen karakter die zich gaat ontwikkelen in een gezin. Hoe dit gaat uitpakken kunnen wij nooit van te voren voorspellen, we kunnen hooguit de dingen die vaak voorkomen aangeven , en dat doen we dan ook middels ons infoboekje, maar we kunnen de hond nooit volledig voorspellen. Dit houdt dus in dat de hond bij u wel de kans moet krijgen om te settlen en ook de kans moet krijgen om te leren wat hij wel en wat hij niet mag.
Een hond, en zeker een hond uit het buitenland, is niet dom en kan heel veel leren. Echter een hond wordt niet geboren met regels en die regels zullen hem geleerd moeten worden. Daarnaast kan het zijn dat de honden in een thuissituatie tijd nodig hebben om te wennen, daarnaast moeten ze de kans krijgen een band op de bouwen, een band opbouwen met een hond gaat niet binnen een paar weken. Natuurlijk zal de hond je heel snel volgen en het liefst zo dicht mogelijk bij je blijven, maar als het erop aankomt zal hij nog steeds zelf het voortouw nemen en zijn eigen ding doen tot hij weet dat hij jou helemaal kan vertrouwen.
Andere dieren
Bij sommige honden geven wij aan dat ze met katten kunnen of eventueel met andere dieren. Dit is vaak getest in het asiel of in een thuissituatie ergens. Echter zoals geen enkele hond hetzelfde is, is ook geen enkele kat hetzelfde. De honden die getest worden, worden vaak getest met katten die vreemde honden gewend zijn en die vaak ook wat dominant zijn. Het kan zijn dat de kat(ten) bij u thuis volledig anders reageren waardoor de hond ook anders reageert dan wij verwachten (hoopten). Als een kat bijvoorbeeld weg rent wordt het voor de hond een leuk spelletje dat enorm zelfbelonend is als de kat dit keer op keer doet, wat betekend dat hij dus gefixeerd raakt op de kat of eventueel andere dieren in huis. Wij hebben op de Pannehoeve geen katten en dus kunnen wij de hond ook geen dagenlang testen en de testen zijn vaak een momentopname van een paar uur, het is aan u om te beslissen of uw kat met de hond kan. Er is een mogelijkheid om dit thuis uit te proberen door de hond een dag mee te nemen.
Alleen thuisblijven
Onze honden worden bijna allemaal geleerd in de bench te slapen en zijn regelmatig ook alleen in de bench, alleen om te oefenen. Maar het is wel een plaats waar ze normaliter met meerdere honden slapen. Het kan dus zijn dat de hond de eerste tijd helemaal alleen spannend vindt, en je daardoor terugroept (blaffen en janken), dat is ook de reden dat we honden niet plaatsen bij mensen die veel werken of vaak van huis zijn zonder hond. Dat is ook waarom we aangeven op de website dat hij maar korte tijd alleen kan zijn, hij zal dit moeten leren en die kans moet hij ook krijgen. Als je zelf gewoon je werk moet doen is het zaak dat je zeker voor de eerste tijd iemand hebt die regelmatig bij je hond wil gaan kijken of waar hij eventueel naar toe kan tijdens dat je er zelf niet bent, zodat er geen ruzie komt met de buren.
Vóór adoptie
We bieden de mogelijkheid om de hond van te voren iets beter te leren kennen. Als je in de buurt woont, of het niet erg vindt om een eindje ervoor te moeten rijden, mag je de hond tot 5x een dag mee naar huis nemen alvorens je een beslissing neemt of je de hond wil adopteren.
Als je te ver weg woont voor dit kun je de hond een aantal uren meenemen, zodat je hem een tijdje aan de lijn hebt, bij je hebt en je een beetje kunt zien hoe hij reageert in verschillende situaties.
Onze voorkeur gaat voor de mensen die ver weg wonen altijd uit naar dat je eerst een keer uitgebreid kennis komt maken en daarna naar huis gaat en nog even goed over de hond praat en nadenkt alvorens je een beslissing neemt. Er is een mogelijkheid dat je de hond op dezelfde dag mee naar huis neemt maar wij juichen dat niet toe.
Lichamelijke gesteldheid van de nieuwe baas
Onze honden zijn “gewone” honden. Daarnaast zijn het honden die een verleden hebben en die nog heel veel moeten leren. Op het moment dat je aangeeft dat je bepaalde handicaps hebt zullen we uiteraard proberen daar de juiste hond bij te matchen. Daarnaast zullen we proberen je zoveel mogelijk tips te geven hoe je het beste met de hond in bepaald gedrag kunt omgaan. Echter onze honden zijn geen afgetrainde honden die van begin af aan alles netjes kunnen. Ze hebben training nodig en ze hebben iemand nodig die ze uitlaat en ook tijdens het uitlaten ze alles leert wat nodig is. Dat betekend dat als je een handicap hebt en daarmee ook een beperking, dat we niet kunnen beloven dat de hond is zoals je hoopt maar dat je hem met geduld en tijd wel kunt maken zoals je wil.
Proef
Onze honden gaan niet mee op proef, we bieden de mogelijkheid om als je in de buurt woont de hond tot 5x een dag op te halen (slapen doen ze op de Pannehoeve of bij hun gastgezin) en zo te kijken of de hond in de situatie past of een behoorlijke tijd met de hond te gaan wandelen en hem mee te nemen in de buurt zodat u een zo compleet mogelijk beeld van hem hebt. Op het moment dat u besluit de hond te adopteren neemt u het besluit de hond een defenitief huis te geven.
na adoptie
We kunnen het niet verplichten maar we geven sterk de voorkeur aan dat je vanaf de eerste week met je hond naar training gaat. Dit om meteen hulp te krijgen bij eventuele problemen waar je met je hond tegenaan loopt. We bieden u bij de hond als u in de buurt woont of bereid bent ervoor te rijden 5 gratis trainingslessen. In die lessen krijgt u de basis training en kunnen we eventuele problemen waar u tegenaan loopt bespreken en proberen op te lossen. Woont u niet in de buurt geven we u sterk het advies om een training te zoeken die aansluit bij u. Ook al heeft u al meerdere honden gehad, er is geen enkele hond hetzelfde en het is prettig als er de eerste tijd iemand met u meekijkt.

Aanvullende algemene voorwaarden:
1. Er is geen enkele reden voor het teruggeven van geld anders dan bepaald in ons contract.
Ook niet als de hond al na enkele dagen wordt teruggebracht. In ons contract is bepaald dat de hond terug naar ons komt met terugbetaling van het koopbedrag op het moment dat de dierenarts een medische afwijking heeft geconstateerd dusdanig van aard dat het of heel duur wordt of dat de hond er niet oud mee wordt. Uitzondering hierop vormt de leishmania, leishmania heeft een incubatietijd van 7 jaar en kan ondanks dat hij bij ons negatief was nog 7 jaar nadat de hond in Nederland is positief worden. Dit is geen reden voor geld teruggave omdat het van te voren wordt aangegeven.
2. De Pannehoeve is verplicht u alle bekende informatie over de hond te verstrekken maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het feit dat de hond in uw situatie anders reageert dan dat u had gedacht of gehoopt, noch voor het feit dat de hond ander gedrag laat zien of heeft ontwikkeld in uw thuissituatie.
3. De Pannehoeve is verplicht u hulp te bieden op het moment dat u daarom vraagt in de vorm van tips en advies naar beste eer en geweten.

hoe schrijf ik in bij teaming

Teaming is een site in het engels en soms ook in het spaans (als de instellingen van de computer niet helemaal goed staan.
Sommige mensen hebben daardoor moeite met aanmelden.
We hebben hieronder een stap voor stap uitleg hoe je je aanmeldt om ons met € 1.00 per maand te steunen.

Klik hier
Om in teaming te komen

Vervolgens klik je op “join this group”

Je komt nu op de pagina waar je kunt aangeven of je al geregistreerd bent in teaming of dat je dat nog wil doen

als je nog niet geregistreerd bent neem je bovenstaande I Haven’t registered yet

vervolgens krijg je de keuze of je wil registreren met facebook of dat je je gewoon wilt registreren

Als je het formulier hebt ingevuld klik je op “sign up”

Je krijgt nu een email waarin je je mailadres moet bevestigen. als je op de link klikt in de mail kom je ook direct weer terug op de teaming pagina waar je je bankgegevens in kunt vullen.
Als je die hebt ingevuld steun je ons met € 1.00 per maand.