Leon

Naam: Leon
geboortedatum: 5-11-2018
Land van herkomst: Griekenland
Geslacht: reu (gecastreerd)

Kan met kinderen: ja oudere kinderen
kan met katten: nee
kan met andere honden: ja maar geen hele dominante
kan met andere dieren: nee
Kan alleen thuis blijven: ja korte tijd
Kan mee in de auto: Ja

Leon is een lief manneke die gek is op knuffelen en op heel veel aandacht. Dat maakt hem natuurlijk ontzettend leuk.
Hij is gek op eten en daardoor ook super trainbaar.

We hadden hem hier op de Pannehoeve in opvang om te kijken of hij geschikt zou zijn om te speuren, maar dat is hij helaas niet. Spelen vindt hij heel af en toe leuk maar zeker niet genoeg om hem daarmee te trainen.
Om die reden gaat hij dan ook weer in de herplaatsing omdat hij dan bij een gezin die lekker veel met hem knuffelt en waar hij lekker in de woonkamer mag liggen.

Leon is een manneke die geen andere honden nodig heeft om gelukkig te zijn. Menselijke aandacht is voor hem meer dan voldoende. Mocht er toch een andere hond aanwezig zijn dan mag deze niet te dominant zijn omdat hij dan continu de strijd aangaat met deze hond.
Wel is en blijft het een jachthondje dat wil zeggen dat tijdens de wandeling zijn neus regelmatig op de grond gaat en dat hij in gebieden met wild beter niet los kan.

Natuurlijk moet hij nog veel leren maar om een band met een hond te krijgen is het heel goed om te trainen. Hij slaapt de nachten zonder problemen in de bench, hij loopt netjes aan de lijn en zeker als je hem regelmatig beloond voor het niet trekken blijft hij netjes naar je kijken tijdens de wandeling.
Basis commando’s als zit en af gaan prima.

Leon is echt een schatje en verdient dus ook een geweldig huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *