Mayday

Naam: Mayday
geboortedatum: 20-3-2018
Geslacht: reutje
ras: australian sheperd
adoptieprijs: € 295

Kan met kinderen: Ja maar is heel bang overal van
Kan met andere honden: ja kan niet zonder andere hond
Kan met katten en andere kleine dieren: voor zowel wij weten en gezien hebben ja
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: Ja met een andere hond

Zijn verhaal

Mayday is afkomstig uit de broodfok. Met 11 maanden zat hij ergens achter in een donker hok, verstoken van alle aandacht en menselijke aandacht vooral. Dat heeft zijn tol geëist. Mensen zijn wezens die je niet kan vertrouwen en waar je het liefst zo ver mogelijk bij uit de buurt moet blijven. Waarschijnlijk is hij in geen enkele socialisatieperiode in aanraking geweest met mensen.

Andere honden daarentegen is geen enkel probleem en wij verwachten dat hij nooit zonder andere hond zal kunnen leven. Mayday zit in de opvang met twee andere honden en door die andere honden heeft hij in ieder geval geleerd aan de lijn te lopen, eten te aanvaarden en snoepjes aan te nemen. Gelukkig kopieert hij heel veel gedrag van hen maar hij zal nooit volledig op eigen benen kunnen staan zonder de nabijheid van een andere stabiele hond.

Het opvangbaasje kan met hem uit aan de lijn zonder de andere honden maar hij maakt totaal geen contact op dat moment. Als de andere honden bij hem lopen dan is hij vrolijk en heeft het naar zijn zin en geniet volop van het contact met de andere honden

Mayday zal waarschijnlijk geen hond worden waar je lekker mee kan gaan trainen maar dat is onze verwachting van het observeren van hem van de tijd dat hij in de opvang zit. Hij heeft daar enorme vooruitgang geboekt, hij leeft wel gewoon in huis, hij slaapt in een bench (naast de bench van de andere hond) hij kan dus mee aan de lijn, je kunt hem aanlijnen maar zonder andere hond is hij vluchtgevaarlijk en krijg je hem nooit meer te pakken.

We zoeken voor hem dus een baas met een hondproof afgesloten tuin, een huis waar hij wel in mag maar waar nog een extra deur zit tussen de voordeur en de ruimte waar hij zit zodat hij niet per ongeluk weg kan schieten.
Een huis met andere honden of een andere hond waar hij zich aan op kan trekken.
Daarnaast een baas met enorm veel geduld die hem in zijn waarde kan laten

De adoptieprijs is niet meer dan de kostprijs en dan leggen we er nog op toe. Hij kwam bij ons onder de demodex en met een aantal ontstekingen.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *