Oscar

Naam: Oscar
Ras:  bouvier x springer spaniel
Geslacht: reu
Geboortedatum: 15-7-2017
Contact: 0647559799
Adoptieprijs € 500
Kan met kinderen: ja (wel wat onstuimig)
Kan met andere honden: ja
Kan met katten en andere kleine dieren: onbekend
Kan mee in de auto: Ja
Kan alleen thuis blijven: korte tijd

Oscar is een kruising van een bouvier en een springer spaniel.
Hij is hier gekomen om aan het werk te gaan als detectiehond maar hij heeft af en toe geen zin lijkt het en weigert dan ook iets te doen. Of dat aan ons ligt of in zijn aard zit is niet echt duidelijk.

Oscar is een hond die een trauma heeft van iets rond zijn nek. Hij kwam bij ons binnen met een behoorlijke pinnenband en op het moment dat je iets rond zijn nek doet dan blokkeert hij volledig. Dat is voor ons en voor een eventueel nieuwe baas ook geen probleem want op een tuig loopt hij prima en netjes mee.
Hij is bezeten van balletjes, maar is niet altijd van plan om ze te zoeken. De ene keer enorm fanatiek en de andere keer vindt hij de bal, pakt hem vast en gooit hem neer en gaat wat anders doen. We zijn al geruime tijd met hem bezig om hem enthousiast te houden maar hij lijkt er simpelweg niet altijd plezier in te hebben.

En dat is voor ons wel een vereiste, een hond moet leuk vinden waar hij mee bezig is want anders heeft hij straks werk wat hij helemaal niet leuk vindt of waar hij straks blokkeert en dat zou zonde zijn van de hond.

Zijn allergrootste hobby is knuffelen. Het liefst hangt hij de hele dag tegen je aan of ligt hij bovenop je. Ondanks dat het best een behoorlijke hond is denkt hij zelf dat hij een chihuahua is.

We hebben Oscar al op vele plaatsen meegenomen om te kijken hoe hij reageert in diverse situaties:
We hebben de objecten test met hem gedaan, dat betekent dat er allemaal verschillende vreemde objecten zijn uitgestald en daar wordt hij bij los gelaten. Dat vindt hij allemaal prima, hij is niet schrikachtig van vreemde dingen of vreemde objecten en gaat op zijn gemak alles even onderzoeken.

We hebben de geluidstest met hem gedaan, dat betekent dat hij voor korte tijd wordt blootgesteld aan harde geluiden. Hij liet een kleine schrikreactie zien bij het pistoolschot maar herstelde dermate snel dat ik niet kan zeggen dat hij bang is van schoten, kort erna nog een aantal schoten gelost en daar reageerde hij helemaal niet meer op.

Hij is meegeweest naar de fabriek en daar heeft hij tussen de machines gelopen die veel geluid maken, hij vond het alleen maar interessant en ook de werkmensen daar vond hij reuze gezellig. De laadklep van de vrachtauto vond hij wel even vreemd maar niet echt een doodsbange reactie.

In de stad loopt hij supernetjes mee, trekt niet of nauwelijks aan de lijn. Hij kijkt wel even naar andere honden maar met een kort nee negeert hij ze verder. Kinderen, kinderwagens, scootmobielen, rollators, het boeit hem allemaal niet, hij kijkt er naar en loopt door.
Liften en trappen voor hem ook geen enkel probleem

De nachten brengt hij door in de bench, zonder problemen gaat hij daar zelf in.
Hij is volledig geröntgend en in helemaal goed op rug, heupen en ellebogen.

Kortom een geweldige gezinshond die prima past bij een actief gezin. Het is een hond die graag binnen is dus zeker niet geschikt als afschrikhond op een erf. Hij vindt het wel heerlijk om buiten te lopen dus ook niet geschikt voor op een appartement zonder tuin of een flat.
Het is een hond die alle basis commando’s beheerst. Hij speelt regelmatig graag met een balletje maar ligt ook heel graag lui in de woning.

Het zou fantastisch zijn als deze mooie knul naar een eigen huisje kan.
Oscar wordt geplaatst volgens de bij ons geldende adoptieprocedure die u hier kunt nalezen:

Adoptieprocedure

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *