MIJN HOND MOET GEWOON LUISTEREN!

WIST JE DAT EEN HOND NIET HET VERMOGEN HEEFT OM EXPRES NIET TE LUISTEREN?

Begrijpen jij en je hond elkaar wel?
Kan het zijn dat je hond jou niet begrijpt en dat jij niet begrijpt waarom je hond niet wil luisteren?

Kan het zijn dat je hond “per ongeluk” dingen goed heeft gedaan waardoor jij dacht dat hij je begreep?

Veel gedragsproblemen komen door het feit dat de honden en baasjes niet met elkaar (kunnen) communiceren en dat de communicatie vooral éénrichtingsverkeer is.

Het feit dat de hond niet wil luisteren en jij als baasje denkt dat de hond het allemaal al wel weet maar het gewoon niet wil kan voor veel frustratie zorgen.

Je hond trekt aan de lijn. Gefrustreerd omdat het de zoveelste keer is in deze wandeling geef je een ruk terug aan de lijn en roep je: “Nu moet het eens klaar zijn
Je hond loopt naast je met zijn staart laag en zijn oren in zijn nek en kijkt heel schuldig naar je.
Zie je wel dat je weet dat je fout zit” roep je gefrustreerd uit.

Nee, de hond weet niet dat hij fout zit. Hij weet ook niet wat je van hem wil. Hij weet alleen dat je boos bent. En daar reageert hij op door zich zo klein mogelijk te maken. Hij probeert jou te kalmeren. Door aan de lijn te rukken heb je je hond alleen maar geleerd wat hij niet mag doen. Je hebt hem daarbij nog niet geleerd wat je wel van hem wil.
Daarbij als hij netjes naast je loopt ben je nog boos aan het praten tegen hem. Dus wat wil je dan van me is de vraag van je hond?

Een hond kan zelf niet beredeneren als hij een correctie voor een fout krijgt wat hij dan wel moet doen.
Ik vergelijk het leren van de hond vaak met het leren van een vreemde taal voor ons.
Als jij geen Spaans kan en ik wil dat je het woordje kamer in het Spaans vertaald, dan kan ik je corrigeren en op je kop geven als je het fout doet, maar als ik je niet verteld wat het woordje wel moet zijn dan zul jij nooit het goede antwoord geven, hoe gefrustreerd en boos ik ook ben.
Zo werkt het bij de hond ook. Als jij het niet duidelijk maakt wat je van hem wil dan kun je van hem niet verwachten dat hij uit zichzelf weet wat jij van hem wil.

Dit en nog heel veel meer tips en adviezen krijg je in de workshop communicatie met je hond.

De workshop vindt plaats op Maandag 25 maart om 18.30 uur

Wat kun je verwachten van de workshop?

  • Je krijgt een uitgebreide presentatie over hoe een hond met jou communiceert maar ook hoe jij met je hond communiceert
  • We gaan het geleerde met een eigen hond in praktijk brengen en we gaan kijken wat een verschil het maakt als je beiden dezelfde taal spreekt.
  • Er is een mogelijkheid om alleen de presentatie te volgen en mee te kijken naar de geleiders die met hun hond en mij aan de slag gaan. Er is maar plaats voor 2 geleiders met hun honden omdat er anders te weinig tijd is om ook daadwerkelijk iets te leren met je hond.

Er is in de workshop plaats voor 2 geleiders met hond en maximaal 4 toehoorders.

Prijs van de workshop:

€ 35 voor geleiders met hond, ik wil met deze geleiders graag vooraf contact zodat ik weet tegen welke problemen ze oplopen en vooral wat ze al gedaan hebben om het probleem op te lossen.

€ 15 voor de toehoorders

Indien er geen opgave is van mensen met een hond zullen maximaal 2 toehoorders met een hond van onszelf aan de slag gaan om toch te kunnen laten zien wat het communiceren met honden inhoudt.

Totaal: € -
Totaal: € -
Please follow and like us:
error

1 reactie op “MIJN HOND MOET GEWOON LUISTEREN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *