Oona

 

Naam: Oona
Geboortedatum: 13-10-2017
Afkomstig uit: Nederland
Geslacht: teef
Ras: Duitse Herder
Contact: 0647559799
Adoptieprijs: € 850
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: Ja
Kan met andere dieren: Ja
Kan alleen thuis blijven: korte tijd (nog in training)
Kan mee in de auto: ja

Oona is geboren op de Pannehoeve. Het was zeker geen gepland nest maar we kregen een hoogzwangere Duitse herder binnen die bij ons is bevallen. Omdat we wisten waar de moeder vandaan kwam wisten we ook wie de vader van de pups was en dat bleek een werklijn herder te zijn.
We hebben ervoor gekozen om de pups eerst hier te testen om te kijken hoe groot de werkdrift is voordat we besloten welke naar een nieuw huisje mochten verhuizen.
Inmiddels zijn de “werk”  herders in training en gaan we voor de overige pups een huisje zoeken, vandaar dat Oona ter adoptie is gekomen.

Oona komt uit een nest van 6 teefjes en 1 reutje en heeft een pittige maar super sociale moeder waar ze heel veel van geleerd heeft. Moeders heeft ze opgevoed tot ze ongeveer 5 maanden waren waardoor ze veel vaardigheden maar ook het sociale van mama hebben meegekregen.

Uiteraard hebben ook wij heel veel met de pups gedaan, ze zijn allemaal een aantal keren meegeweest om te knuffelen in een bejaardenhuis, we hebben een aantal kindermiddagen met ze gehad, ze zijn verschillende keren meegeweest met de bus, naar de stad, uiteraard ook gewoon wandelen, naar het strand en noem het verder maar op.We hebben dus heel veel gedaan aan socialisatie.

Verder hebben ze inmiddels allemaal wat basistraining gehad zoals de zit, af, naast, netjes aan de lijn lopen, ze mogen niet tegen je op springen (wat hier errrrugg lastig te realiseren is), moeten wachten tot ze mogen gaan eten en zo zijn er nog tal van dingen die we ze proberen bij te brengen.

Oona is uiteraard nog een lekkere puber die haar baasjes graag uitprobeert. Ze is ook geplaatst geweest en omdat de baasjes dit niet konden handelen is ze weer terug gekomen.
Oona is een meisje wat enorm van knuffelen houdt, maar het ook leuk vindt af en toe met een balletje te spelen. Ze vindt het daarnaast ook enorm leuk om te trainen en dan met name met snoepjes. Op die manier kun je haar nog heel veel leren en dat heeft ze natuurlijk ook nog nodig want dat ze hier de basis heeft meegekregen wil niet zeggen dat ze alles al kan.

Mocht je interesse hebben in Oona bel dan gerust: 0647559799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *