Leddy

 

Naam: Leddy
Geboortedatum: 2012
Ras: Kruising groot
Geslacht: Reu (gecastreerd)
Herkomst: Hongarije
Contact: 0647559799
Prijs: € 150
Kan met kinderen: onbekend
Kan met andere honden: nee
Kan met katten: Nee
Kan mee in de auto: nee

Leddy is ongeveer 6,5 jaar nu, hij gedraagt zich heel jong en het is een frisse vrolijke hond. De eerste 6 jaar van zijn leven heeft hij aan de ketting gelegen in Hongarije. De Hongaarse eigenaar was vertrokken zonder hem van de ketting te halen, gedoemd te sterven daar dus. Een betrokken buurvrouw gaf hem echter  gelukkig te eten en op zeker moment heeft ze ons gevraagd om raad. Lang verhaal kort, we hebben hem opgehaald, door de dierenarts laten onderzoeken en inmiddels is hij gecastreerd, geënt etc. Hij was wel gechipt en de dierenarts heeft de eigenaar gebeld die echter geen interesse meer had in Leddy. Hierdoor wisten we echter wel zijn leeftijd.  Het was duidelijk dat Leddy totaal geen sociale ervaring had. Met onze andere honden kon en kan hij niet opschieten, hij valt ze direct aan, behalve met één grotere teef, die negeert hem vooral en hij haar. Met mensen heeft hij veel meer interactie en vertoond hij geen spoor van agressie. Hij was echter totaal niet gewend aangeraakt te worden en het heeft wel de nodige tijd gekost zijn vertrouwen te winnen. Nu kan ik hem zelfs optillen en daar was in het begin geen denken aan. Voor Leddy zou het mooi zijn als hij een plek krijgt zonder andere honden of eventueel waar een flinke teef bij is. Een dominante reu kan eventueel ook wel omdat hij zich wel overgeeft als het erop aan kan. Met katten en kinderen nog geen ervaring, het verhaal gaat dat er een zwerfkat bij hem sliep toen hij nog aan de ketting lag maar dat heb ik zelf niet gezien.

Het is in ieder geval een vrolijke en enthousiaste hond die dol is op spelen en eten 🙂  Zijn schofthoogte is een 60 cm en hij weegt een 35 kg. Hij is nog wat lomp maar goed te corrigeren. Leddy heeft iemand nodig die duidelijk, consequent maar vooral ook liefdevol is. Eenmaal het vertrouwen van Leddy gewonnen kruipt hij bijna in je, hij heeft echt heel veel te geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *