Basy/Bassie

 

Naam: Basy/Bassie
Geboortedatum: 5-2016
Ras: Kruising
Geslacht: reu
Contact: 0647559799
Adoptieprijs: € 295
Kan met kinderen: ja ouder dan 12 jaar
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: onbekend
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: ja korte tijd

Basy/Bassie
Je kent ze wel, de honden met een gestroomde vacht. Bij diverse rassen zie je deze opvallende tekening. Maar op de Pannehoeve loopt zoiets moois rond. De getekende, korte vacht van Basy is absoluut prachtig te noemen. Hij is de blikvanger op het erf. Je móét naar hem kijken en als vanzelf wil je hem dan ook aanraken.

Nou, daar zegt Basy geen nee tegen. Hij komt je vrolijk tegemoet rennen want Basy houdt van mensen! Zijn snuit is prachtig zwart en zijn kop en lichaam zijn bijzonder mooi gevormd. Deze hond heeft een heerlijke energie. Hij is sterk, levendig en een tikje uitdagend. Als hij dingen een beetje spannend vindt probeert hij met zijn spanning om te gaan met ‘overcompensatie’. Dan gaat hij zich extra stoer gedragen. Hij mag erop leren vertrouwen dat zijn baas de leiding heeft. (Hij heeft stiekem een klein hartje.. ssst.. niet verder vertellen hoor) Ja, Basy heeft nog wat training nodig. Tegenwoordig oefent hij op de Pannehoeve om netjes aan de lijn te lopen, zonder trekken.

Een hond voor stevige mensen, voor levensgenieters. Mensen die zingen in de regen.. die gaan wandelen als het stormt.. die de bossen bezoeken als je tot je knieën in de modder zakt. Basy geniet van avonturen. Hij beschikt over een gezonde dosis ondeugendheid.. en als je dan achter de feiten aanloopt en je betrapt hem op kattenkwaad.. probeer dan maar eens streng te zijn. Want werkelijk, het liefst ga staan lachen als je naar zijn heerlijke ondeugende snuit kijkt. Basy is een kruising die lastig uit te puzzelen is, maar je ziet in hem, naast Herder ook nog iets Dog-achtigs. Dit zijn trouwe honden die de baas, het gezin en het erf beschermen. Ze hebben een krachtig karakter en zijn gebaat bij duidelijkheid en stevige leiding.

Mensen met energie, tijd en lekker veel ruimte, daar hoort Basy thuis. Iets grotere kinderen lukt ook wel, schat ik zo in. Deze hond is soms wat onbesuisd, maar met de liefste bedoelingen. Dus kinderen vanaf een jaar of 12? kunnen daar vaak al best goed op inspelen. Basy is geweldig gesocialiseerd met andere honden, al weet hij soms niet van ophouden. Hij blijft zijn soortgenoten soms net iets te lang uitdagen. Hij wil zo graag spelen.

Zelf ben ik al vanaf de eerste minuut zwaar onder de indruk van Basy. Ik heb al honden, anders was hij nu bij ons. Dus met enige jaloezie zie ik hem binnenkort vertrekken, naar een heerlijke bestemming. Wil jij die bestemming zijn? Neem contact op met de Pannehoeve en organiseer een date met Basy. Jolanda kan al je vragen beantwoorden. De koffie staat klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *