Wie ben ik

Home > over ons > wie ben ik

Zelf voor mijn kinderen zorgen en mijn kinderen op zien groeien, dat was de visie die ik voor ogen had toen ik kinderen kreeg. Dit strookte totaal niet met mijn werk wat ik had als horeca manager en kort na de geboorte van mijn dochter ben ik gestopt. Na een tijdje “zielig” thuis gezeten te hebben wist ik dat ik iets met mijn leven wilde.
IK ben begonnen met het opvangen van honden voor een andere stichting. Al snel kreeg ik de meest moeilijke honden in mijn handen omdat ik het geduld en inmiddels wat ervaring had.
Van alle honden heb ik wat geleerd en veel honden heb ik begeleid naar een goed huis.

Omdat ik het vaak niet eens was met hoe de stichtingen te werk gingen ben ik met een collega een eigen stichting gestart. Omdat ik een ander doel voor ogen had met mijn stichting dan mijn collega ben ik uiteindelijk alleen verder gegaan en daar is de Pannehoeve uitgegroeid.

Inmiddels heb ik misschien al wel 1000 honden aan een nieuw huisje geholpen. Deze honden varieerden van heel makkelijk tot heel moeilijk maar het is bij 98% gelukt om ze geplaatst te krijgen en een goede match voor ze te maken.

Inmiddels was de organisatie een beetje te groot geworden en kwam ik niet meer toe aan hetgeen ik het liefst doe en dat is trainen met de honden. Met heel veel honden kun je niet trainen omdat de verzorging enorm veel tijd vraagt.

De reden dat ik ooit ben gestopt met werken, om er te zijn voor mijn gezin ging hier ook gebukt onder. Ik heb dus besloten een andere koers te gaan varen en mijn kennis en ervaring te gaan delen met andere hondenbaasjes.
Daarnaast geef ik trainingen en workshops en ben ik weer helemaal in mijn element.

Inmiddels zijn we ook gestart met het trainen van speurhonden. Speuren en de neus van de hond heeft me altijd gefascineerd en ik vind het fantastisch om een hond op te bouwen van een hond die het leuk vindt te spelen met een bal naar een hond die deze bal kan vinden in een gigantisch gebouw bij wijze van spreken.
De lichaamstaal van de hond, het enthousiasme waar de hond mee zoekt, de gedrevenheid die ze laten zien om die bal te vinden is een genot om te zien. Onze honden mogen nadat ze door ons zijn getraind aan het werk in diverse projecten, maar onder andere op onze nationale luchthaven Schiphol.

Nog wat wetenswaardigheden over Jolanda

 • In mijn vrije tijd rij ik heel graag motor. Lekker een toertochtje samen met mijn man en mijn oudste zoon. Inmiddels is mijn dochter ook aan het lessen en ik kijk er al naar uit dat we straks met zijn allen lekker weekendjes weg kunnen op de motor, lekker met de tent erop uit. Ik heb een super vriendin die het enorm leuk vindt om haar vakanties en weekendjes weg tussen de honden op de boerderij te houden dus allemaal gelukkig!
 • Ik ga heel graag op vakantie, en het liefst samen met mijn gezin. Het hoeven geen dure en luxe vakanties te zijn, gewoon quality time samen vind ik erg belangrijk
 • Een grote hobby van mij is playmobil, ik heb daar tot nu toe te weinig tijd voor gehad en ik hoop dat ik met de andere koers die ik ga varen ook daar wat meer tijd voor vrij kan maken.
 • Ik kan enorm genieten van het feit dat ik een hond binnen krijg die helemaal niets kan en die weggaat en helemaal getraind is en of dat dan in het speuren is of in de gehoorzaamheid, dat maakt me niet uit. Gewoon het feit dat ik lekker met deze hond aan de slag ben en dat ik hem zie groeien maakt mijn werk zo geweldig.

6 reacties op “Wie ben ik

 1. Prachtig om te lezen dat je dit helemaal zelf bent begonnen .
  De pure liefde voor de honden echt geweldig , vooral ook de honden die niet de
  gemakkelijkste waren krijgen jou liefde geduld en aandacht .
  Heel veel respect dat jij dit doet en zo de lieverds een kans geeft op een goed thuis .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *