Fedor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fedor is geen hond van ons maar verblijft in een gezin waar hij niet langer kan blijven

Ras: Kruising
Schofthoogte: 51 cm
Prijs: € 150
Contact: 0647559799
Hoe in auto: Rustig, hij gaat graag mee.
Hoe met andere honden: Hij speelt graag met andere honden en is sociaal, maar hij is wel een dominante reu wat ook in zijn gedrag wel eens merkbaar is.
Hoe met katten en andere dieren: Rustig maar nieuwsgierig, m.u.v. vogels, kippen, konijnen. Fedor heeft jachtinstinct.
Hoe aan de lijn: Hij loopt braaf mee, snuffelt graag en heeft wel duidelijkheid nodig om trekgedrag tegen te gaan.
Kan los lopen: Nee, niet echt, hij gaat er nog wel eens vandoor als hij ergens op wil jagen, kippen of konijnen bijvoorbeeld. Hij heeft jachtinstinct.

 

Over Fedor:

Fedor zoekt een gouden mand, of nog liever, een comfortabele bank! Fedor is een hond van 10 die nog vrij energiek kan en wil spelen, hij krijgt graag aandacht, maar ligt ook net zo makkelijk een avond naast je te snurken op de bank. De bank ligt hij sowieso het liefst op te slapen. Fedor komt oorspronkelijk uit Spanje, waar hij 10 jaar geleden door een wat ouder echtpaar uit een asiel geadopteerd is toen zij daar woonachtig waren. Helaas kon mevrouw, inmiddels enkele jaren terug in Nederland, niet meer alleen voor Fedor zorgen. Fedor heeft na zijn herplaatsing ongeveer één jaar bij een nieuw gezin mogen wonen. Zijn nieuwe gezin was voor Fedor waarschijnlijk te druk, wat leidde tot ongewenst gedrag. Fedor zal daarom ook niet in een druk gezin of een gezin met kleine kinderen geplaatst worden.

Hij wordt tijdelijk opgevangen in een huis met één jongere reu en 2 katten. De katten laat hij met rust, de honden wisselen spel en slaap af. Fedor heeft zich snel aangepast aan de nieuwe situatie, hij slaapt rustig in de woonkamer, ook gedurende de nacht en een paar uurtjes alleen thuis is ook geen probleem. Hij heeft geen bench, dus hoe hij in een bench is kunnen wij niet melden.

Onbekende mensen begroet Fedor nieuwsgierig en iets afwachtend. Bekende mensen begroet hij enthousiast, dan wil hij nog wel eens tegen ze opspringen. Fedor heeft echter wel wat moeite met drukte om hem heen. Hij heeft graag een eigen plekje waar hij zich terug kan trekken wanneer hij daar behoefte aan heeft. Verder is hij wat angstig aangelegd, maar met goede, duidelijke, begeleiding zal dit geen problemen opleveren.

Fedor is een gezonde, fitte hond, die kan helaas geen hele lange kan wandelingen maken. Hij krijgt dan last van zijn linker voorpoot. Een ronde van 30 – 45 minuten kan hij nog prima aan. Fedor heeft geen tekenen van artrose. In het verleden heeft Fedor veel last gehad van allergieën, zoals gras en pollen, maar hij krijg al een paar maanden geen medicijnen meer en het gaat uitstekend. Vacht en gebit zien er netjes uit. Zijn medisch dossier is indien gewenst op te vragen, zijn dierenarts kan eventueel ook nog verdere toelichting geven.

Fedor is een lieve, rustige, sociale hond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *