Moriarty

 

Naam: Moriarty
Geboortedatum: 20-2-2015
Geslacht: reu
Gecastreerd: nee
Ras: Herder x mastin espagnole (spaanse berghond)
Herkomst: Spanje
Schofthoogte: 55 cm
Gewend aan een bench: nee
Contact: 0647559799
Prijs: NOTK
Bijzonderheden: Moriarty heeft een aantal epilepsie aanvallen gehad, bij ons in het anderhalve jaar dat hij bij ons zit maar eentje maar het kan zijn dat hij in een nieuwe situatie van de stress tijdelijk wat vaker een aanval heeft, hij heeft geen medicatie omdat zijn aanvallen zo sporadisch voorkomen.

Kan met kinderen: ja (oudere kinderen)
Kan met andere honden:ja
Kan met katten: onbekend
Kan met andere dieren: onbekend
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: ja korte tijd

Gedrag aan de lijn: Hij kan enorm netjes lopen maar als hij heeft besloten dat hij ergens naar toe wil dan kan hij ook behoorlijk trekken. Het is dus wel zaak dat een baas stevig in zijn schoenen staat en duidelijk is naar hem.

Gedrag in huis: Op zich vrij rustig. Bemoeit zich wel graag overal mee maar als eenmaal duidelijk is dat dat niet gewenst is dan geeft hij het ook op.

Moriarty is een hond met het echte karakter van een Spaanse berghond. Ben je op zoek naar een hond die je helemaal kunt aftrainen dan heb je bij Mory zoals we hem hier noemen heeeeeeel veeeeeel geduld nodig. Hij is vrij zelfstandig en vindt het niet zo maar nodig om te doen wat je zegt. Hij is enorm lief, heeft met andere honden heel veel geduld maar als zijn grens bereikt is dan laat hij dat ook wel even merken.
Met de teefjes spelen zijn hormonen nog wel eens op maar met zijn epilepsie willen we hem ook liever niet onder narcose brengen als het niet nodig is.
Luisteren, af en toe, als hij zin heeft, maar als je naar hem goed duidelijk bent dan draait hij wel snel bij.

Het is een superlieve hond die graag onder de mensen is en behoefte heeft aan menselijke aandacht. Dus zeker geen hond die alleen maar op een erf mag lopen. Het is wel een hond die ook graag buiten is, dus een appartement met een balkon is geen optie, en een tuin is wel een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *