Erna

 

Naam: Erna
Geboortedatum: 13-10-2017
Afkomstig uit: Nederland
Geslacht: Teef
Ras: Duitse Herder
Contact: 0647559799
Adoptieprijs: € 850
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: Ja
Kan met andere dieren: Ja
Kan alleen thuis blijven: korte tijd (nog in training)
Kan mee in de auto: ja

Erna is geboren op de Pannehoeve. Het was zeker geen gepland nest maar we kregen een hoogzwangere Duitse herder binnen die bij ons is bevallen. Omdat we wisten waar de moeder vandaan kwam wisten we ook wie de vader van de pups was en dat bleek een werklijn herder te zijn.
We hebben ervoor gekozen om de pups eerst hier te testen om te kijken hoe groot de werkdrift is voordat we besloten welke naar een nieuw huisje mochten verhuizen.
Inmiddels zijn de “werk”  herders in training en gaan we voor de overige pups een huisje zoeken, vandaar dat Erna ter adoptie is gekomen.
Erna komt uit een nest van 6 teefjes en 1 reutje en heeft een pittige maar super sociale moeder waar ze heel veel van geleerd heeft. Moeders heeft ze opgevoed tot ze ongeveer 5 maanden waren waardoor ze veel vaardigheden maar ook het sociale van mama hebben meegekregen.
Uiteraard hebben ook wij heel veel met de pups gedaan, ze zijn allemaal een aantal keren meegeweest om te knuffelen in een bejaardenhuis, we hebben een aantal kindermiddagen met ze gehad, ze zijn verschillende keren meegeweest met de bus, naar de stad, uiteraard ook gewoon wandelen, naar het strand en noem het verder maar op.We hebben dus heel veel gedaan aan socialisatie.

Verder hebben ze inmiddels allemaal wat basistraining gehad zoals de zit, af, naast, netjes aan de lijn lopen, ze mogen niet tegen je op springen (wat hier errrrugg lastig te realiseren is), moeten wachten tot ze mogen gaan eten en zo zijn er nog tal van dingen die we ze proberen bij te brengen.

Erna is wel een van de underdogs van de groep en vindt het soms eng als je heel snel naar haar pakt. Verder is het een enorme knuffel want naast alles wat ze moesten zijn ze natuurlijk ook heel veel geknuffeld en veel in handen geweest waardoor ze iedereen en alles vrolijk benaderen.

Erna is gewend aan een bench, is zindelijk en loopt netjes aan de lijn. Gewoon een leuke pup waar je enorm veel plezier van gaat hebben.
Erna is niet geschikt voor werk sport en daarom zoeken we voor haar huisje waar er wel recreatief met haar gesport en gewerkt word. Deze prachtige dame is flink van formaat. Ze is dol op snoepjes en aandacht. Ook samen rellen met haar broer en zussen is een van haar favoriete bezigheden.

Omdat wij niet willen dat er gefokt wordt met onze honden dient Erna op de leeftijd van 1 jaar verplicht gesteriliseerd te worden zoals elke hond die bij ons vandaan komt en dat staat ook in het contract wat er bij haar aankoop getekend wordt.

Op zoek naar een lieve, sociale enthousiaste, vrolijke, speelse Duitse herder teef? Bel dan snel voor een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *