Simba GERESERVEERD

 

Naam: Simba
Geboortedatum: 29-0-2015
Ras: Breton
Geslacht: reu, gecastreerdĀ 
Contact: 0647559799
Adoptieprijs: NOTK
Kan met kinderen: ja vanaf 12 jaar
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: onbekend
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: Ja, korte tijd

minpuntjes: – heeft HD
– Heeft een lichte vorm van verlatingsangst
– kent nog weinig commando’s

pluspuntjes: – gek op een balletje dus speelt heel graag
– enorme knuffel
– sociaal naar andere honden, mensen en kinderen

Simba een leuke kruising breton van 2,5 jaar. Hij was eigenlijk super geschikt als speurhond maar helaas is er bij Simba HD geconstateerd. Speuren is echt zijn doel en hij is dus stapel gek op balletje en kan hier een hele dag mee lopen en spelen. Verder is hij gek op zijn mensen en is hij graag bij hen. Hij is gevonden en naar het asiel in Spanje gebracht en een half jaar geleden in NL gekomen. Na zijn avontuur op de speursschool zoeken wij dusĀ  nu een leuk huisje voor hem waar hij de rest van leven mag door brengen.

Zijn HD is geconstateerd door middel van rontgenfoto’s, echter heeft hij zo een enorme spier opbouw, dat hij er op dit moment weinig tot geen last van heeft. In toekomst kan dit natuurlijk wel veranderingen geven. Wij als Pannehoeve zullen dan ook de rest van zijn leven de zorg dragen wat betreft zijn heupen. Eventuele foto’s en medicatie kan dus via ons geregeld worden en gaat dan ook op kosten van de Pannehoeve. Echter zullen we geen nieuwe heupen of protheses laten plaatsen.

Door dat hij dus gek is op speuren, is het wel fijn als hij in zijn nieuwe thuis ook uitdagingen krijgt. Dit kan door middel van speuren, maar ook hersenwerken is een leuke optie. Ook zwemmen is heeft goed voor zijn spieren en heupen. Verder heeft hij nooit geen eigen baasjes gekent, wat maakt dat hij claimgedrag kan gaan vertonen. Hij slaapt in de bench en is keurig zindelijk. Ook kan hij prima met andere honden overweg. Wel is hij een breton kruising dus los lopen zal hij niet zomaar kunnen. Dit mannetje weeg ongeveer 18 KG en is klein van stuk. Schofthoogte is ongeveer 40-45 cm.

Wie o wie kan hem een leuk huisje bieden en neemt Simba met zijn gebreken maar met zijn lieve knuffelkarakter? Bel snel naar 0647559799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *