Trainingen en workshops

GEHOORZAAMHEIDSLESSEN EN WORKSHOPS

Kalender

15 maart van 18.00 uur tot 21.00 uur workshop doggydance
5 april van 18.00 uur tot 21.00 uur workshop communicatie met je hond
9 april start het nieuwe middagblok cursussen
9 april van 18.00 tot 21.00 uur workshop speuren
2 mei kindermiddag met eigen hond of een hond van hier van 15.30 uur tot 17.00 uur
3 mei van 18.00 uur tot 21.00 uur workshop doggydance

Van mei tm september zijn we met leuke workshops te gast bij De dierenwinkel in Wemeldinge.
Klik hier voor het programma

Zie hieronder voor de beschrijvingen van de workshops en trainingen.

Het volgende blok met cursussen start op 6 maart

beginnerstraining 5 lessen € 25.00 dinsdag avond 18.00 uur
middagcursus maandagmiddag 15.00 uur  Het volgende blok start op 9 april
Leren naar je hond kijken alvorens jij je hond iets kunt gaan leren.
correctie en belonen
kalmeringssignalen
succes is belangrijk
Eerst les is een halve les theorie alvorens we de honden erbij halen. In de theorieles leren we hoe een hond denkt, hoe een hond leert en hoe je de hond dingen kunt leren.
In deze training leren we de hond zitten, af, staan, wachten, netjes naast lopen zonder trekken en met name aandacht voor de baas en samenwerken met de baas.
Enge objecten en het omgaan daarmee

Gevorderden  beginners training 5 lessen € 25.00 dinsdagavond 19.00 uur
middag cursus maandagmiddag 16.00 uur Het volgende blok start op 9 april
In de gevorderden beginners gaan we de puntjes op de i zetten van het geleerde in de beginnerscursus en gaan we uiteraard wat nieuwe oefeningen toevoegen.

Gevorderden training 5 lessen € 25.00 dinsdagavond 20.00 uur

De gevorderden gaan de dingen uit de beginners en de gevorderden beginners perfectioneren. En natuurlijk komen er nog een aantal commando’s bij

Funclass gehoorzaamheid gevorderden dinsdagavond 21.00uur
gehoorzaamheid ingebouwd in fun onderdelen.
In deze lessen gaan we alles uit de beginnerstraining en de gevorderden training gebruiken en uitbouwen maar wel in de vorm van fun onderdelen. Dus niet de gebruikelijke training maar we oefenen alles op een hele bijzondere manier.

Prive lessen opvoeding hond € 15.00
U vindt het lastig om in een groep te werken, bent bang dat uw hond uitvalt of anderzijds niet mee kan, u kunt niet op de reguliere tijden, u wilt niet wachten op anderen en u wilt uw “problemen met uw hond” tijdens de lessen behandeld hebben. Dan is er de mogelijkheid voor prive lessen met uw hond. Deze zijn per les in te plannen. Een les duurt 45 minuten en we gaan in de op de specifieke problemen van uw hond.

FUNCLASSES
Voor deze cursussen dient iedereen minstens de beginnerstraining gedaan te hebben bij ons of een certificaat van een andere hondenschool te hebben. Dit omdat de beginnersonderdelen regelmatig terugkomen in deze trainingen

Danslessen beginners 5 lessen € 25.00 maandagavond 18.00 uur
– waven (en achtjes)
– rollen
– doodliggen
– twist en turn

Funtraining beginners 5 lessen € 25.00 maandagavond 19.00 uur
Hier leren we onder andere
– deuren dichtdoen
– spullen opruimen
– voorwerpen halen en brengen
– leren trekken (deuren openen)

Speurtraining praktijk en detectie beginners 5 lessen € 25.00 Donderdag middag 15.30 uur
starten met het leren van de hond om de neus te gebruiken, het zoeken over korte spoortjes naar mensen, het zoeken naar verstopte geuren en het zoeken naar en sorteren van dingen die kwijt zijn.

Rally-o training 5 lessen € 25 donderdagavond 19.30 uur
combinatie van obedience en behendigheid de honden leren op een leuke manier hun gehoorzaamheid verder uit te breiden en de beloning is behendigheid plus voor de afwisseling. Leuke training om veel in te leren. Om mee te kunnen doen in deze lessen moet je wel beginners en gevorderden trainingen hebben doorlopen.

Training omgaan met angst bij kinderen 5 lessen € 25.00
Er zijn kinderen die door een traumatische ervaring bang zijn van honden. Door met een leuke en sociale hond weer dingen te doen leren de kinderen dat honden ook leuk kunnen zijn.

WORKSHOPS

Workshop speuren, 2,5 uur durend € 20,00 5 maart van 14.00 tm 16.30 uur

Speuren is leuk en iedere hond kan het. Nu zijn er verschillende vormen van speuren. Het leukste van speuren is dat je het overal en altijd kunt doen. Je hebt er niets speciaals voor nodig, iedere hond kan het en ook bijna iedere hond vindt het leuk.
In de workshop speuren leer je de beginselen van het speuren, hoe leer je een hond zijn neus te gebruiken om dingen te zoeken.

Het is een workshop voor mensen die eens willen ontdekken of hun hond het leuk vindt om samen te werken met zijn mens en of hij het speuren leuk vindt.
De workshop is voor beginnende speurders.

Workshop communicatie met uw hond, 3 uur durend € 20,00 5 april van 18.00 tot 21.00 uur
Dit zou eigenlijk een workshop moeten zijn voorafgaande aan welke cursus of workshop dan ook. Je kunt namelijk je hond niets aanleren zonder dat hij contact met je heeft. Je kunt ook niet begrijpen wat je hond je probeert te vertellen als je zijn signalen niet begrijpt.  Loop je er ook tegen aan dat je niet begrijpt waarom je hond bepaalde dingen (ongewenst gedrag) doet of waarom hij juist dingen die jij wil niet doet? Volg dan onze workshop communicatie met uw hond.
Door middel van kleine oefeningen leer je communiceren met je hond, leer je hem dingen uit te leggen en leer jij hem te begrijpen als hij jou iets wil vertellen. Een workshop waar je wat aan hebt bij welke cursus of workshop die je daarna nog gaat volgen.

Workshop Danslessen beginners 3 uur durend € 20.00  15 maart van 18.00 tot 21.00 uur
– waven (en achtjes)
– rollen
– doodliggen
– twist en turn
En natuurlijk in de pauze een hapje en een drankje.
In de eerste workshop leert uw hond de basis van het grondwerk in het dansen. Aan het eind van de workshop kunt u samen met uw hond een klein dansje maken en heeft u inspiratie om dit uit te bouwen.
Het gaat niet om het dansen, het gaat om het leuk samen bezig zijn, uw hond leuke dingen aanleren .

workshop Braintraining 2,5 uur durend € 20.00-  
Hersenwerk is enorm in opkomst onder hondenbezitters. De kunst is om met eenvoudige en “waardeloze” materialen je hond voldoening te geven. Iedere hond kan zijn neus gebruiken en iedere hond vindt het fijn om zijn neus te gebruiken en daarvoor ook nog beloont te worden. In deze workshop leren we de hond zijn neus te gebruiken en leren we de geleider in iedere situatie en in iedere wandeling een uitdaging te zien waardoor zijn hond tijdens de wandeling extra wordt uitgedaagd en daardoor vermoeider van de wandeling terug zal komen.

Workshop boomerball 2,5 uur durend € 20.00
In deze workshop gaan we de hond leren spelen met de boomerball. De boomerball is een harde kunststof bal die de hond niet kapot of lek kan bijten. In de aanloop naar eventueel treibball is het een mooie oefening om de hond te leren duwen tegen de bal zonder dat hij zijn tanden erin kan zetten. In deze korte workshop leert de hond hoe hij de bal van zijn plaats kan krijgen en je leert hoe je het duwen van de bal en links en rechts onder commando kan zetten. handig voor treibbal maar als je het lekker bij de boomerball wilt houden kun je hem leren door een parcours te gaan met de bal of bijvoorbeeld de bal in een doel te leggen. Heel veel mogelijkheden waar je je hond enorm moe mee kunt krijgen en enorme bevrediging bij je hond kunt creeeren.

Kindermiddag 1,5 uur € 7.50 per kind
0Regelmatig organiseren we kindermiddagen. Inmiddels zijn veel scholen over op het continu rooster zodat we geen “vrije” woensdagmiddag meer hebben, maar we proberen de kindermiddagen in te passen.
Een kindermiddag kan met een eigen hond en als die niet mee kan of die is er niet is er ook hier altijd wel een hond beschikbaar die het erg gezellig vindt om mee te doen.
Tijdens de kindermiddag leren we de kinderen clickeren met een hond, dit leren ze eerst spelenderwijs zonder hond. Daarna mogen ze gaan oefenen met hond door de hond eenvoudige dingen aan te leren waarna ze een soort dansje kunnen maken. We leren de honden natuurlijk ook “nuttige” dingen aan en zullen de middag besluiten met een klein wedstrijdje tussen de kinderen met hun hond onderling. De middag gaat door bij tenminste drie kinderen en het maximale aantal kinderen is 6.

Workshop spiegelcoaching 2 uur durend met eigen hond € 85
Spiegelen met honden is de laatste jaren in opkomst. Door te werken met honden ervaar je het effect van je eigen gedrag. Het is een manier om meer over honden en jezelf te leren. Het spiegelen werkt met opdrachten die je uit kunt voeren met je eigen hond

GEDRAGSTHERAPIE
Een apart onderdeel van ons programma vormt de gedragstherapie. Gedragstherapie is namelijk maatwerk en kan in geen enkele cursus worden verpakt. Ook kun je het niet leren van tv van bijvoorbeeld Cesar Milan. Gedragstherapie en de daarbij behorende opvoeding van je hond is dagelijks werk, dagelijks training en de hernieuwde omgang met je hond stukje bij beetje invoeren.
Ik ben niet van de roedelmethode, ik ben niet van de Cesar Milan methode, eigenlijk ben ik van geen enkele methode. Er zijn bepaalde redenen waarom een hond bepaald (ongewenst) gedrag laat zien, dit is vaak niet aangeboren maar aangeleerd. En hoe of waarom hij het heeft aangeleerd kan een leidraad zijn om te kijken of het omgebogen kan worden maar veel vaker is het gedrag er gewoon en wil men er vanaf.
Iedere hond is een puzzel met zoals ik net al zei vaak vaste redenen waarom een hond doet zoals hij doet maar ook heel vaak is het een puzzel om uit te zoeken waarom de hond doet zoals hij doet. Ik pretendeer niet alles van honden te weten, ik probeer wel zoveel mogelijk over honden en hun motieven te weten te komen. De ervaring die ik daarbij heb opgedaan gebruik ik om de puzzel van uw hond te proberen op te lossen.
Ik heb u daarbij nodig, Ik kan namelijk alleen aangeven wat ik zie en wat u zou kunnen veranderen om tot gedragsverbetering te komen. U bent degene die het moet uitvoeren en die dingen uit moet gaan proberen. U dient dus gemotiveerd te zijn van uw hond een leuke hond te maken en u dient tijd te investeren in uw hond. U dient te willen helpen de puzzel op te lossen en de schuld even zo goed bij u zelf te zoeken als bij de hond. Samen komt u er wel maar het kost tijd, energie en misschien af en toe tranen.
IS UW HOND DIT WAARD VOOR U?

Gedragstherapie € 165 (plus € 0.30 per gereden kilometer) bestaande uit 3 sessies
Voor willekeurig welk probleem u met uw hond ondervindt. Voordat we de therapiet inzetten zullen we telefonisch contact hebben en zal ik u aangeven of de therapie een kans van slagen heeft zodat u alsnog de keuze kunt maken of u de therapie bij mij in wilt zetten. De eerste sessie zal bestaan uit een intake gesprek bij ons op de Pannehoeve. Ik observeer u en uw hond en zal naar aanleiding daarvan u een kort observatie rapportje toesturen. Ook zal ik indien mogelijk de eerste adviezen geven waarmee u aan de slag kunt. Deze zal ik verwerken in het observatie rapport. De tweede afspraak vindt plaats op de plaats waar de problemen zijn en gaan we kijken waar u tegenaan loopt, waarom uw hond dit doet en hoe we dit kunnen ombuigen in gewenst gedrag. Uiteraard krijgt u uw bevindingen van mij op papier met de bijbehorende tips en adviezen. De derde afspraak is of op de Pannehoeve of op locatie naargelang uw vorderingen en of de hond en u verbetering hebben geboekt.

Ik zal geen uitspraken doen met betrekking tot euthanasie van uw hond of herplaatsing, ik vind dat iedere hond de beste therapie verdient die er is en als dat niet bij mij is zijn er zeker nog mensen die het misschien wel kunnen. Ik zal u dus uitsluitend advies geven tot wie u zich wel kunt wenden en GEEN uitspraken doen over euthanasie of herplaatsing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *